Nieuws

Twitter overweegt gerichte tweets naar je eigen vrienden

Racistisch Twitter algoritme foto cropping
Twitter bekijkt de opties om enkele nieuwe functies te introduceren waarmee gebruikers hun tweets aan een bepaald publiek kunnen richten.

Als het van het socialemediaplatform afhangt, zullen Twitteraars mogelijk binnenkort hun tweets gerichter de wereld in kunnen sturen. Andrew Courter, een ontwerper van Twitter, zette enkele conceptafbeeldingen online van mogelijk aankomende functies, wat door techsite The Verge werd opgepikt. Beide concepten richten zich op het uitsturen van Tweets naar een gericht doelpubliek zonder dat je daarvoor bijvoorbeeld van profiel moet wisselen.

Concepten

In het eerste concept speelt Twitter met de optie om sommige volgers aan te kunnen duiden als ‘trusted friends’. Bij het versturen van tweets kan je vervolgens kiezen om jouw berichten voor iedereen zichtbaar te maken, of om ze enkel naar je vertrouwde vrienden te sturen. Dit lijkt veel weg te hebben van de ‘Beste Vrienden’-functie van Instagram.

Credit: Twitter

Daarnaast toont een andere afbeelding het toevoegen van facetten aan je profiel. Zo kan je jouw profiel opdelen in verschillende onderdelen, met elk hun eigen functie en mogelijke volgers. Je zou dus binnen jouw profiel zowel een versie van je profiel kunnen hebben voor professionele doeleinden, samen met een publiekelijk facet en eentje voor je vrienden en familie. Gebruikers zouden dan zelf kunnen beslissen welk deel publiek is of privé. Nieuwe volgers kunnen vervolgens  aanduiden welk deel ze willen volgen.

Credit: Twitter

Tot slot deelde ontwerper Courter een concept waarbij gebruikers zelf kunnen kiezen welke woorden ze niet op hun tijdlijn willen zien verschijnen. Zodra iemand op een van hun tweets reageert met scheldwoorden of een woord dat de gebruiker zelf heeft ingegeven, zal deze een melding krijgen dat dit niet toegelaten is.

Credit: Twitter

Het gaat hier nog steeds om concepten. Er is dus nog geen zekerheid of ze ooit daadwerkelijk tot functies in Twitter worden verwerkt. Zelfs als het ooit zover komt, dan nog zullen we er waarschijnlijk even op moeten wachten. Hoe dan ook tonen ze dat het platform wel nadenkt over de mogelijkheden rond gerichtere tweets en wat de feedback van het publiek is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business