Nieuws

China: “Taxi-app Didi verzamelt illegaal gegevens van gebruikers”

Didi taxi-app smartphone
Volgens Peking verzamelt de taxiapp Didi illegaal persoonsgegevens. De Chinese toezichthouder CAC wil dat de app uit stores verwijderd wordt.

De Chinese consumentenwaakhond liet vrijdag weten dat ze met een onderzoek is gestart. Twee dagen eerder was Didi (nota bene de grootste speler op de taximarkt) naar de beurs getrokken. De CAC heeft bepaald dat er zich geen nieuwe gebruikers mogen aanmelden zolang het onderzoekt loopt. De toezichthouder wil daarmee de nationale veiligheid garanderen, maar nam de beslissing naar eigen zeggen ook voor het algemeen consumentenbelang. 

Didi nauwlettend gevolgd

Eerder raakte al bekend dat de Chinese toezichthouders de taxi-app nauwgezet in het oog houden, om de concurrentieregels op te volgen. Het zou daarbij vooral gaan om mogelijk oneerlijke tactieken om kleinere spelers uit de markt de drukken.  

Didi bestaat sinds 2012. Buiten China is de taxi-app voornamelijk actief in Zuid-Amerika, maar er zijn wel al concrete plannen om voet aan wal te zetten op het Europese continent. Onder meer het Japanse SoftBank en het Amerikaanse Uber Technologies behoren tot de grootste geldschieters en aandeelhouders.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business