Didi taxi-app smartphone

Volgens Peking verzamelt de taxiapp Didi illegaal persoonsgegevens. De Chinese toezichthouder CAC wil dat de app uit stores verwijderd wordt.

Advertentie

De Chinese consumentenwaakhond liet vrijdag weten dat ze met een onderzoek is gestart. Twee dagen eerder was Didi (nota bene de grootste speler op de taximarkt) naar de beurs getrokken. De CAC heeft bepaald dat er zich geen nieuwe gebruikers mogen aanmelden zolang het onderzoekt loopt. De toezichthouder wil daarmee de nationale veiligheid garanderen, maar nam de beslissing naar eigen zeggen ook voor het algemeen consumentenbelang. 

Didi nauwlettend gevolgd

Eerder raakte al bekend dat de Chinese toezichthouders de taxi-app nauwgezet in het oog houden, om de concurrentieregels op te volgen. Het zou daarbij vooral gaan om mogelijk oneerlijke tactieken om kleinere spelers uit de markt de drukken.  

Didi bestaat sinds 2012. Buiten China is de taxi-app voornamelijk actief in Zuid-Amerika, maar er zijn wel al concrete plannen om voet aan wal te zetten op het Europese continent. Onder meer het Japanse SoftBank en het Amerikaanse Uber Technologies behoren tot de grootste geldschieters en aandeelhouders.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here