Nieuws

Google Calendar toont optie om vergadering digitaal bij te wonen

Google Calendar Logo
Google Calendar geeft je binnenkort de mogelijkheid om bij een uitnodiging aan te duiden of je fysiek of digitaal aanwezig zal zijn.

Google wil zo te zien inspelen op de nieuwe manieren van werken post Covid-19. Het bedrijf meldt de komst van de nieuwe functie op zijn Workspace-blog. Gebruikers zullen bij het krijgen van een uitnodiging voor een vergadering via Google Calendar kunnen aangeven of ze deze in levende lijve of digitaal zullen bijwonen.

Zodra een gebruiker een uitnodiging ontvangt via Google Calendar, zullen ze onderaan bij het aanvaarden een menu te zien krijgen. Daar kunnen ze selecteren of ze gewoon aanwezig zijn, of dat ze de vergadering in de vergaderzaal of digitaal zullen volgen. Hun antwoord is vervolgens zichtbaar voor de organisator en andere aanwezigen. Google hoopt hiermee dat de organisatoren een beter overzicht krijgen van de mensen die de vergadering bijwonen. Zo kunnen ze beter rekening houden met de nodige hulpmiddelen die ze al dan niet moeten voorzien

Credit: Google

Deze nieuwe functie wordt in de loop van de komende weken uitgerold voor alle Workspace-gebruikers. Administratoren moeten hier geen aanpassingen voor doorvoeren. Voorlopig werkt de feature enkel voor uitnodigingen die via de Calendar-dienst verlopen. Google is echter wel van plan om het ook naar uitnodigingen die via Gmail lopen te brengen. Gebruikers die met Outlook of iCal werken, zullen deze nieuwe functie niet te zien krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business