Windows 11 Cloud PC
Beeld via: @ALumia_Italia

Er komen steeds meer concrete aanwijzingen naar boven rond Windows Cloud PC. Mogelijk weten we eind deze week meer over de dienst.

Advertentie

Wie vandaag Windows gebruikt, doet dat vanop zijn vaste PC thuis of op kantoor. Al je apps en bestanden staan dus op één locatie (of in de cloud). Niet echt flexibel, dus komt Microsoft – mogelijk deze week – met een oplossing: Cloud PC. Volgens de techgigant zou het de volgende stap in ‘personal computing’ worden. Met Windows Cloud PC zal het mogelijk zijn om overal gebruik te maken van het besturingssysteem en zou het een onderdeel worden van Microsoft 365.

Windows Cloud PC

Er zijn de voorbije maanden al verschillende aanwijzingen richting Windows Cloud PC opgedoken. Dankzij verschillende nieuwe vacatures en uitgelekte info wordt die nieuwe dienst steeds concreter. Het doel? Microsoft wil het mogelijk maken om gebruik te maken van Windows 11 vanop je iPhone, Android smartphone, Mac of andere Windows-toestellen.

Cloud PC verschilt daarin ook van Azure Virtual Desktop voor bedrijven. Het is de bedoeling om zich te richten op kleine ondernemingen en zelfstandigen. Volgens de uitgelekte info zou een versie voor particulieren later verschijnen, dat schrijft ook WindowsLatest.

Hoe werkt Windows Cloud PC?

Je moet het bekijken als Windows 11 in de cloud. Al je instellingen, documenten, foto’s en apps zullen bewaard blijven op een externe server bij Microsoft. Als je inlogt op een ander toestel dat het jouwe zal je dus je volledige Windows-omgeving te zien krijgen zoals je dat gewoon bent. Alleen ‘streamt’ Microsoft als het ware het OS naar het toestel. Daarvoor heb je natuurlijk wel een internetverbinding en Microsoft-account nodig

Volgens de uitgelekte info zou Microsoft zijn nieuwe dienst deze week op het Inspire-event willen voorstellen. De bedoeling zal zijn om te beginnen met Windows 10 en later ook de overstap te maken naar Windows 11. Microsoft zelf heeft nog geen officiële verklaringen gegeven rond het nieuwe product. Eerder dit jaar verscheen ook al een supportpagina rond de service.

Prijzen en beschikbaarheid zijn uiteraard nog niet bekend. Hopelijk komen we later deze week meer te weten via het Inspire-event.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here