google chrome

Google voegt een nieuwe optie toe aan zijn webbrowser waarmee je het laatste kwartier van je zoekgeschiedenis kan wissen.

Advertentie

Je zal hiermee dus binnenkort iets meer controle hebben over je eigen zoekgeschiedenis. Dat meldt de zoekgigant in een blogpost die door techsite The Verge werd opgepikt. Gebruikers zullen met de nieuwe feature in staat zijn om de laatste 15 minuten van hun zoekgeschiedenis volledig te verwijderen op mobiele apparaten. De functie is momenteel enkel beschikbaar in de iOS-app van Google Chrome. Het bedrijf geeft zelf wel aan dat de feature later in het jaar naar Android komt.

Credit: Google

Momenteel hebben gebruikers via de browser en mobiele apps de optie om hun zoekgeschiedenis van het voorbije uur, de afgelopen 24 uur, zeven dagen, vier weken of alles te verwijderen. Dat zal het hiermee dus voor mobiele toestellen uitbreiden. Je kan het tevens instellen dat de applicatie de zoekgeschiedenis automatisch verwijdert na drie, 18 of 36 maanden. Nu kom er dus de optie bij om met een druk op de knop de laatste 15 minuten weg te vegen.

Credit: Google

De functie is terug te vinden bij myactivity.google.com. Daar heb je steeds een overzicht van alle activiteiten die je uitvoert op diensten van Google. Het bedrijf stelt dat het alle gegevens bijhoudt om je sneller van meer gerichte informatie te voorzien bij je zoektermen. Gebruikers die dat niet willen, kunnen dat daar ook deactiveren.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here