Nieuws

Wear OS-update maakt apps downloaden eenvoudiger

Wear OS update Play Store Samsung
Google maakt het makkelijker om apps te downloaden op zijn Wear OS. Ook de Play Store krijgt een update voor de samenwerking met Samsung.

Google is een aantal zaken aan het stroomlijnen in de voorbereiding om zijn samenwerking met Samsung. Zo raakte vorige maand bekend dat de Zuid-Koreanen een eerste smartwatch zullen lanceren dat op Googles Wear OS draait. Mogelijk zullen steeds meer slimme horloges het besturingssysteem gaan gebruiken.

In eerste instantie wordt de Play Store gebruiksvriendelijker, met smartwatches in het achterhoofd. Je zal straks nieuwe filters kunnen gebruiken om je zoekresultaten te verfijnen en nieuwe categorieën kunnen doorbladeren die apps voor horloges promoten, net als verschillende wijzerplaten. De software of wallpapers in kwestie zal je ook vanop andere toestellen op je smartwatch kunnen installeren. 

Nieuwe look voor Wear OS

De Play Store op Wear OS krijgt ook een nieuwe look, helemaal in lijn met Googles Material You-design. De winkel doorbladeren in een compactere omgeving moet daarmee efficiënter verlopen. Google gaat belangrijke informatie weergeven in kaartjes, zodat ze makkelijker te lezen en selecteren zijn. Wanneer je iets koopt, krijg je een melding op je Android-smartphone of desktopbrowser om de aankoop af te ronden. 

Google laat weten dat de update de komende weken uitgerold wordt naar Android-telefoons en smartwatches met Wear OS versie 2 en hoger. 

Credit: Google Wear OS
Credit: Google Wear OS

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business