Nieuws

Rechtszaak tegen Activision Blizzard & waarom we vandaag geen nieuwe Hearthstone-kaart voorstellen

Loonkloof
TechPulse heeft besloten de geplande Hearthstone card reveal niet te doen, naar aanleiding van recente beschuldigingen aan het adres van Activision Blizzard.

De voorbije jaren hebben we op TechPulse de games van Activision Blizzard gecoverd. Hearthstone, World of Warcraft, Call of Duty, … Steeds met veel plezier en passie voor de games die zij maken. Het doet dan ook pijn om de laatste dagen de beschuldigingen te moeten lezen aan het adres van Activision Blizzard. 

Frat boy culture

Zo zou de staat Californië de voorbije twee jaar een onderzoek gevoerd hebben naar beschuldigingen rond seksuele intimidatie, discriminatie en een oneerlijke loonkloof bij de gameontwikkelaar. Vrouwelijke medewerkers zouden lastiggevallen zijn door al dan niet dronken collega’s tijdens de werkuren of op personeelsfeestjes. In een geval zou deze ‘frat boy culture’ zelfs geleid hebben tot de zelfmoord van een vrouwelijke medewerker tijdens een zakenreis. Dit nieuws werd oorspronkelijk bekendgemaakt door Bloomberg, dat documenten over de rechtszaak tegen het bedrijf heeft kunnen raadplegen.   

Het gaat trouwens niet om een cultuur die enkel bij Activision Blizzard te vinden is. Zo konden we vorig jaar al rapporten lezen over Riot Games en vorige week nog kwam Ubisoft onder vuur te liggen

Het nieuws leidde op zijn beurt tot verontwaardiging bij fans van de Blizzard en Activision games en content creators die hun kost verdienen door het spelen en streamen van games zoals Hearthstone en World of Warcraft. Hearthstone is deze week begonnen met het dagelijks onthullen van nieuwe kaarten voor de nieuwe set, maar die timing bleek zeer ongelukkig. Het is dan ook voor die reden dat content creators zoals Alliestrasza en Lt. Eddy besloten om hun card reveal uit te stellen of af te gelasten. 

Geen Hearthstone card reveal

Om hen hierin te steunen hebben we dan ook besloten om vandaag geen card reveal te doen (oorspronkelijk gepland voor 14 uur) en in plaats daarvan dit artikel te publiceren. Als iemand die al jaren deel uitmaakt van de Hearthstone-community ligt de game mij na aan het hart en is het jammer om beschuldigingen zoals deze te lezen. Blizzard lijkt zelf ook hun eigen card reveals on hold te hebben gezet en het is voorlopig afwachten op een officiële reactie van Activision Blizzard.

Wat Hearthstone betreft hebben meerdere ontwikkelaars van de game ondertussen al hun stem laten horen, die vooral positief is over de ervaringen als deel van Blizzard Team 5 dat verantwoordelijk is voor het kaartspel. Naast Cora deelden onder andere Iksar en Celestalon hun mening op Twitter. 

Lees zeker ook Cora’s ervaringen voor ze bij Blizzard aan de slag ging.

We hopen dan ook dat iedereen die gefrustreerd is na het lezen van dit nieuws zijn of haar energie stopt in het verspreiden van bewustzijn rond dit probleem in de gamingindustrie en tegelijk ook niet vergeet dat het merendeel van de Activision Blizzard-medewerkers wel hun collega’s respecteren en gewoon goede games willen maken. Hetzelfde geldt voor content creators, waarvan de carrière vaak afhangt van een bepaalde Activision Blizzard-game, zoals hieronder verwoord door Asmongold. 

activision blizzardgamingslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN