Olympische Spelen 2021

Vanaf 13 uur onze tijd kan je de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2021 volgen. Hoe kan je je voorbereiden? 4 tips.

Advertentie

Het is eindelijk zover: 23 juli, de dag waar veel sportfans al tijden naar uitkijken. Vandaag gaan de Olympische Spelen traditiegetrouw van start met een spectaculaire openingsceremonie. De Spelen duren tot en met 8 augustus en gedurende die twee weken komen er een hoop verschillende sporten voorbij. Ze live bijwonen is door corona helaas niet mogelijk, maar gelukkig is het sportevenement ook op andere manieren te volgen. Wil je weten hoe je de Olympische Spelen van 2021 het beste volgt vanachter je scherm? Dit zijn onze 4 tips.

1. Gebruik de flexibele (terug)kijkopties

De openingsceremonie en de competities daarna zijn natuurlijk live te volgen. Kanalen als Sporza voorzien verschillende livestreams en zorgen ook voor liveverslaggeving via hun verschillende platformen. Goed nieuws voor sportfans, want je kunt dus helemaal zelf kiezen hoe je de Spelen wilt volgen: op je smart-tv in de woonkamer, via een filmprojector in de tuin of op elke andere denkbare locatie via je smartphone of tablet. Vergeet alleen niet dat er een tijdverschil is: in Japan is het zeven uur later dan bij ons. Dus heb je toch geen zin om midden in de nacht op te staan voor een belangrijke atletiekwedstrijd? Maak dan gebruik van on-demand- of opnamemogelijkheden om niets te hoeven missen.

2. Zet een tweede scherm in, of een derde

Om nóg meer uit de Olympische Spelen te halen gebruik je een tweede (of zelfs derde) scherm naast je normale tv. Pak je tablet, smartphone of laptop er dus bij en zet alles aan! Zo kun je zelfs als je in quarantaine zit, of misschien juist lekker op vakantie bent, toch tegelijk met familie en vrienden van de openingsceremonie genieten. Of volg op social media de officiële accounts van de Spelen in Tokyo en Team Belgium. Zo blijf je nóg beter op de hoogte en is het net of je er zelf bij bent. Daarnaast hebben veel atleten hun eigen profiel en delen ze daar hun persoonlijke ervaringen.

3. Kijken tijdens het werk geen optie? Luister via internetradio

Het verslag van de Spelen beperkt zich uiteraard niet tot televisie of socialemediakanalen. Als je je scherm niet bij de hand hebt, of op je werk bent, kan je het event ook volgen via de radio. Internetradio’s geven je toegang tot radiostations van over de hele wereld met een uitstekende geluidskwaliteit. Zo blijf je toch op de hoogte van elk nieuwe record en elke podiumplek voor je favorieten. Voor nog meer gemak maak je gebruik van stemassistenten als Amazon Alexa of Google Assistant. Vraag simpelweg om de resultaten van die dag en je wordt meteen volledig bijgepraat.

Olympische Spelen 2021

4. Zorg voor een optimale wifi-verbinding door heel je huis

Van de Spelen geniet je natuurlijk niet alleen op je bank, maar ook in je zonovergoten tuin of op het balkon. Streamen of terugkijken doe je tegenwoordig overal waar je wilt – als de wifi maar mee wil werken. In de meeste huishoudens worden wifi-verbindingen namelijk gehinderd door dikke muren en plafonds. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je laptop onder je tuinparasol wild gaat bufferen terwijl jij de 1000 meter probeert te kijken. Dat nooit!

Met wifi-oplossingen van Devolo voorkom je zulke problemen. De adapters uit de Magic-serie zijn compact, flexibel en passen in bijna elk stopcontact om zo het bereik van de router te vergroten. Afhankelijk van het model zorg je voor een vaste of draadloze internetverbinding waar jij die nodig hebt: op zolder, in de woonkamer, of in de tuin. Want hoewel de meeste adapters voor binnengebruik zijn, kun je ze ook prima in een buitenstopcontact plaatsen. Zolang je ze maar beschermt tegen directe zon en water. Zo mis je geen milliseconde van je favoriete sporten!


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here