Google aardbeving detectie

Google is sinds enkele maanden bezig met de uitrol van het Android Earthquake Alerts System, een waarschuwingssysteem dat gebruikers een notificatie stuurt in het geval van een aardbeving.

Advertentie

Het systeem heeft dit weekend zijn nut al bewezen in de Filipijnen. De beving had een sterkte van 6,7 op de schaal van Richter en vond plaats vlakbij de Filipijnse hoofdstad Manila. Aardbevingen komen wel vaker voor in het land, wat maakte dat het als een van de eerste werd toegevoegd aan het nieuwe detectiesysteem van Google. In totaal maken er momenteel negen landen deel van uit. Het gaat om de Filipijnen, Griekenland, Kazachstan, Kyrgyzstan, Nieuw-Zeeland, Tajikistan, Turkije, Turkmenistan en Uzbekistan.  

Seconden maken het verschil

Het systeem zorgt voor een luide notificatie in het geval van een aardbeving en toont een overzicht van de sterkte en het getroffen gebied. Er worden ook instructies gedeeld over hoe men zichzelf in veiligheid kan brengen. De notificatie geeft ontvangers soms maar een tiental seconden extra tijd, maar kan wel degelijk een verschil maken. Dit lieten verschillende gebruikers op Twitter en Reddit weten.  

De uitrol van het aardbeving detectiesysteem zal het komende jaar verdergezet worden in regio’s waar voldoende Android-toestellen beschikbaar zijn en standaard aangezet worden wanneer beschikbaar. Het beheer ervan vind je in de locatie-instellingen van je telefoon. Hoe het systeem juist werkt, kan je zien in onderstaand filmpje.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Google draait ChromeOS-update terug na inlogproblemen

Na het uitvoeren van de meest recente update voor ChromeOS konden veel gebruikers niet meer inloggen op hun account.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here