Nieuws

iOS 14.7.1 uitgebracht om Apple Watch-bug te verhelpen

apple watch
Apple heeft een week na de release van iOS 14.7 al een update uitgebracht. iOS 14.7.1 moet een probleem met de Apple Watch oplossen.

iOS 14.7.1 is 900 MB groot, maar bevat geen nieuwe features tegenover de update van vorige week. Die bracht onder meer ondersteuning voor het MagSafe Battery Pack van de iPhone 12. Nu blijkt dat iOS 14.7 ook een bug introduceerde: de integratie van ‘Unlock with iPhone’ voor Apple Watch deed het plots niet meer. De bug verhinderde iPhones met Touch ID om Apple Watches te unlocken. De update is dus pas echt interessant als je een oudere iPhone gebruikt om je wearable aan te sturen. 

iOS 14.7.1 fixt beveiligingslek 

Volgens Apple lost de update ook een beveiligingsprobleem op. Uit een support-document dat 9to5Mac spotte, blijkt dat iemand met slechte bedoelingen een (risicovol) stukje code zou kunnen uitvoeren binnen het OS. Hetzelfde probleem zou zich kunnen voordoen op macOS, dat Apple daarom vandaag ook van een update voorziet met Big Sur 11.5.1. “De updates zijn aangeraden voor alle gebruikers”, klinkt het vrij standaard.

Krijg je op je iPhone of iPad geen melding voor de update naar iOS 14.7.1? Dan kan je je toestel manueel laten checken. Ga naar instellingen en kies voor ‘Algemeen’ en ‘Software-update’. Op macOS vind je ‘Software-update’ onder Systeemvoorkeuren. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business