Nieuws

Tegenvallend kwartaal voor Nintendo en Switch

Door het ontbreken van grote titels daalde de verkoop van Nintendo Switch-consoles, wat ook resulteert in mindere resultaten.

Veel bedrijven uit de technologiesector hebben de voorbije dagen hun financiële resultaten van het ‘lentekwartaal’ bekend gemaakt. Na Sony was het deze ochtend de beurt aan Nintendo. De Japanse gameontwikkelaar had goede cijfers als je ze op zichzelf bekijkt, maar het is nu eenmaal de gewoonte om kwartaalcijfers te vergelijken met dezelfde periode van het vorige jaar. En dan ogen de cijfers wat minder goed. Nintendo zag zijn totale omzet (322,6 miljard yen, 2,48 miljard euro) tien procent dalen in vergelijking met de lente van 2020, de winst (119,6 miljard yen, 921 miljoen euro) daalde zelfs met 17 procent.

De inkomstendaling is vooral een gevolg van de ietwat teleurstellende verkoop van de Nintendo Switch-console. 4,45 miljoen consoles gingen over de toonbank. Dat klinkt veel, maar dat is 20 procent minder dan een jaar geleden. Daar zijn verschillende verklaringen voor te bedenken. Ten eerste was het tweede kwartaal van 2020 een uitzonderlijk kwartaal voor de gamesector. Door het begin van de coronapandemie in veel landen steeg de vraag naar gameconsoles; mensen moesten iets doen tijdens de lockdowns. Nu is de vraag minder spectaculair en door de chipcrisis is het aanbod ook minder.

Nintendo had ook geen echte blockbustergame het afgelopen kwartaal. De best verkopende titels waren New Pokémon Snap met twee miljoen verkochte stuks en Mario Golf: Super Rush met 1 miljoen. Vorig jaar lanceerde Nintendo Animal Crossing: New Horizons in maart, een game die een echte topper bleek te zijn en nu nog steeds een van de best verkopende Nintendo Switch-games is.

Nintendo Switch OLED moet het tij keren

Nintendo zal deze mindere lente zeker niet aan zijn hart laten komen. De Japanse gameontwikkelaar houdt haar troefkaarten immers achter de hand voor de cruciale eindejaarperiode. Op 8 oktober lanceert Nintendo een nieuwe uitgave van de Nintendo Switch met een groter 7” OLED-display. Nintendo zal dan ook nog enkele grote titels lanceren zoals Metroid Dread en twee nieuwe Pokémon-games. De pas gelanceerde remake van Legend of Zelda: Skyword Sword moet de zomermaanden overbruggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business