Tesla-CEO Elon Musk heeft een auteur gevonden voor zijn langverwachte biografie: Walter Isaacson, die ook Steve Jobs’ levensverhaal schreef.

Advertentie

Isaacson kreeg in het verleden dus de eer om de biografie van de legendarische Apple-topman Steve Jobs te schrijven. Die biografie verscheen kort na zijn overlijden. Het lijkt Elon Musk geïnspireerd te hebben om zijn eigen levensverhaal te laten neerpennen. 

Fox Business tipte in juni al dat de bekende schrijver met Musk onderhandelde voor een biografie en die deal is nu dus rond. Dat liet de zelfverklaarde Technoking annex Imperator of Mars zelf weten via zijn geliefkoosde platform, Twitter.  

De biografie van Elon Musk wordt een breed levensverhaal. Het zal dus niet alleen inzoomen op zijn werk als Tesla- of SpaceX-CEO maar ook heel wat anekdotes uit zijn privéleven bevatten. 

Niet de eerste biografie 

Musk-fans zullen opmerken dat er al een biografie van de eigenzinnige ondernemer verschenen is, getiteld ‘Elon Musk: How the Billionaire CEO of SpaceX and Tesla is Shaping our Future’. Die werd geschreven door Ashlee Vance en verscheen in 2015.   

Sindsdien is er wel heel wat gebeurd. Zo kwam onder meer de Tesla Model 3 op de markt, die intussen de bestverkochte elektrische wagen geworden is. In datzelfde jaar is SpaceX er voor het eerst in geslaagd om de eerste fase van een raket te recupereren voor hergebruik. In 2017 schreef het private ruimtevaartbedrijf geschiedenis door zijn herbruikbare Falcon 9-raket succesvol te lanceren. Vier jaar later vertrokken vier astronauten naar het internationaal ruimtestation ISS, aan boord van een Crew Dragon-capsule die al eens gebruikt werd bij een gerecupereerde Falcon 9-booster. 

De biografie van Steve Jobs diende als basis voor de film van Aaron Sorkin, waarbij Michael Fassbender de rol van de Apple-baas speelde. Isaacson schreef ook al levensverhalen over Leonardo da Vinci, Benjamin Franklin, Albert Einstein en de Amerikaanse biochemicus Jennifer Doudna. Hoewel Isaacson niet reageerde op de aankondiging van Musk, is hij sinds juni wel wat SpaceX-berichten aan het retweeten


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here