Google Pixel 6

Wie straks een Google Pixel 6 aanschaft, mag in het doosje alvast geen oplader verwachten. Volgens de techreus is die gewoon overbodig.

Advertentie

Google treedt daarmee in de voetsporen van Apple en Samsung. Dat bevestigde de zoekgigant aan The Verge. Ook die techreuzen zien er het nut niet van in. “Iedereen heeft er intussen thuis toch wel een of meerdere liggen?”, luidt de redenering. Dat betekent dus dat de Google Pixel 5a het laatste toestel wordt waar een lader bij zit. De Google Pixel 6 krijgt wellicht wel gewoon een USB-C-kabel meegeleverd.

Elektronisch afval verminderen 

Google zegt dat het milieubewuste consumenten tegemoet wil komen en het elektronisch afval wil helpen verminderen. Critici hebben dat beleid al in twijfel getrokken. Wie alsnog een lader nodig heeft, zal die toch nog gaan kopen bij een andere fabrikant. Zo neemt het elektronisch afval op termijn misschien wel toe.  

Uiteraard is het beleid ook kostenbesparend. Google moet zo niet alleen minder laders produceren en verpakken, de doosjes voor de smartphones zijn ook iets kleiner. En dus kunnen er ook weer meer van verscheept worden. 

Wie toch graag een lader meegeleverd krijgt, ziet zijn opties bij smartphone-aanbieders slinken. Xiaomi lijkt voorlopig een van de enige grote fabrikanten die alsnog een lader zullen voorzien bij hun toestellen. Het lijkt er alvast op dat je op de duur niet anders zal kunnen dan toch een lader te kopen bij een andere fabrikant


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here