Nieuws

Blue Origin lanceert capsule voor maanlanders van NASA

Blue Origin
Blue Origin heeft vanmiddag zijn Blue Shepard-ruimtetuig opnieuw de ruimte ingeschoten. Die heeft onderdelen aan boord voor maanlanders.

De lancering vanop de site in Texas vond plaats om 16u35 Centraal-Europese tijd. Het is de eerste missie van Blue Origin sinds CEO Jeff Bezos enkele weken geleden zelf voor het eerst naar de ruimte ging. De naam van de vlucht NS-17 verwijst naar de 17de lancering van een Blue Origin-capsule. 

Blue Origin bedient NASA 

Dit keer zijn er wel geen astronauten aan boord. Blue Shepard vervoert materiaal dat gebruikt zal worden voor de maanlanders die de NASA later wil inzetten voor nieuwe maanmissies. Het gaat om een LiDAR-sensor en speciale boordcomputers voor de ruimtetuigen. De capsule bevat ook een aantal experimenten van Amerikaanse universiteiten, waaronder de University of Florida. 

Nochtans zijn Jeff Bezos en NASA momenteel niet de beste vrienden. De techgoeroe heeft onlangs nog een rechtszaak aangespannen omdat de NASA het leeuwendeel van de nieuwe maanmissies meteen aan SpaceX had toegekend. Bezos vindt dat zijn bedrijf een eerlijkere kans had moeten krijgen om de winstgevende contracten alsnog in de wacht te slepen. 

Je kan het verloop van de lancering hieronder herbekijken:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zie jij heil in de toekomst van VR?

  • Nee (55%, 127 Votes)
  • Ja (21%, 49 Votes)
  • Ja, ik heb ook een VR-bril (10%, 22 Votes)
  • Ja, ik wil een VR-bril kopen (8%, 18 Votes)
  • Nee, ik heb wel een VR-bril (6%, 13 Votes)

Aantal stemmen: 229

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business