Nieuws

Fossil toont Gen 6 smartwatch voor 309 euro

Fossil Gen 6
Fossil heeft officieel de Fossil Gen 6 aangekondigd voor 309 euro. Een snellere processor, iets grotere batterij en een SpO2-meter zijn nieuw.

Dat heeft de horlogefabrikant zelf bekendgemaakt. De Fossil Gen 6 zal draaien op de Qualcomm Snapdragon Wear 4100+ met 8GB interne opslag en 1GB RAM-geheugen. Het grote verschil met zijn voorganger is dat de Gen 6 Bluetooth 5.0 ondersteunt en een grotere batterij heeft. Jammer genoeg zal dit nieuwe model niet draaien op Googles nieuwe Wear OS.

Fossil Gen 6

Een derde groot verschil met de Fossil Gen 5 is de aanwezigheid van een SpO2-meter. Verder krijg je een 1,28 inch OLED-display. De nieuwe Gen 6 zal ongeveer 309 euro gaan kosten. Zoals vermeld heeft Google eerder al laten weten dat de nieuwe Fossil geen Wear OS 3 zal krijgen. In tegenstelling tot de recent gelanceerde Galaxy Watch 4 van Samsung zal die update pas later komen, een datum werd niet gecommuniceerd.

Eén van de voornaamste reden kan zijn dat smartwatches van Fossil ook compatibel zijn met iOS. Mogelijk is de 3e generatie Wear OS hier nog niet op voorzien waardoor de Gen 6 het nieuwe OS dus nog niet aan boord heeft. Zo is het bijvoorbeeld niet meer mogelijk voor iPhonegebruikers om de Galaxy Watch 4 te gebruiken.

De nieuwe smartwatch zal vanaf 27 september in verkoop gaan voor 309 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business