Google hoofdkantoor

Google stelt de verplichte terugkeer van zijn werknemers naar de kantoren nog even uit tot volgend jaar vanwege zorgen rond het coronavirus.


Werknemers van Google zullen nog even thuis mogen blijven zitten. Dat maakt Sundar Pichai, de CEO van moederbedrijf Alphabet, bekend in een blogpost. Google wil de huidige regeling rond thuiswerken laten doorlopen tot 10 januari 2022. Daarna zal het de situatie herevalueren en al dan niet beslissen om de werknemers terug naar kantoor te laten komen.

Nu is thuiswerken de norm bij Google en hebben werknemers de optie om volledig vrijwillig naar kantoor te komen. Met de nieuwe regeling rond het thuiswerken van Google die in januari van start gaat, zullen werknemers gevraagd worden om drie dagen per week op kantoor door te brengen. De landen en kantoorgebouwen zullen dan zelf kunnen beslissen of werknemers terug moeten komen, afhankelijk van de lokale situatie. Om de planning van de werknemers zo vlot mogelijk te laten verlopen zullen zij 30 dagen op voorhand een notificatie krijgen dat ze opnieuw naar kantoor moeten.

Waarschijnlijk dankzij Covid-19

Een exacte reden voor de nieuwe deadline wordt er niet gegeven, maar Pichai stelt wel dat “de condities wereldwijd nog steeds zeer variabel zijn.” De kans dat hij daarmee naar de meer besmettelijke Delta-variant van het coronavirus verwijst en alle bijhorende hinder, is vrij groot.


Google gaf in 2020 aan dat het al zijn werknemers van thuis liet werken tot het einde van dat jaar. Daarna koos het ervoor om die deadline te verlengen naar juli van 2021. Dat werd op zijn beurt verlegd naar het najaar van 2021, en ook nu reageert Google met een extra verlenging. Of 10 januari nu de vaste deadline blijft, wordt nog even afwachten.