Nieuws

Twitter laat gebruikers fooi geven met Bitcoin

Bitcoin
Wie straks de drang voelt om een sterke tweet te belonen, kan de Twitter-gebruiker in kwestie gewoon een fooi toesteken met Bitcoin.

Het concept zelf is niet nieuw, want Twitter pakte in mei al uit met Tip Jar. Tot nu toe was het wel alleen mogelijk om Twitteraars in traditionele valuta fooi te geven. Dat kan nu dus voor het eerst in Bitcoin. App-ontwikkelaar Alessandro Paluzzi heeft een screenshot gedeeld waaruit blijkt dat de nieuwe functie eraan zit te komen, zo meldt 9to5Mac

Volgens de afbeelding gaat Twitter de tool Strike gebruiken om Bitcoin-afschriften te genereren. De socialenetwerksite wil daarvoor gebruikmaken van het Lightning Network, dat snellere betalingen toelaat, met lagere transactiekosten dan het primaire Bitcoin-netwerk. 

Geloof in Bitcoin 

Kayvon Beykpour, product lead bij Twitter, retweette het bericht van zijn collega en voegde er twee emoji aan toe: een bliksemsymbooltje een een icoontje dat “soon” zegt. Dat fooi geven via Bitcoin eraan komt, is dus geen gerucht meer. Tip Jar zelf zou volgens Beykpour ook in meer landen uitgerold worden.  

Dat Twitter cryptomunt bij zijn Tip Jar-systeem betrekt, is best een logische stap. Het is een publiek geheim dat CEO Jack Dorsey een grote evangelist is, als het aankomt op Bitcoin en andere cryptovaluta. In juli liet hij zich in een filosofische bui ontvallen dat de digitale munt wereldvrede kon brengen. Intussen werkt zijn ander bedrijf, Square, mogelijk aan een fysieke portemonnee. Het zou om een apparaatje gaat waarmee je je Bitcoins letterlijk op zak zal hebben. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business