Nieuws

LG komt met Real Folding Window voor kreukloze foldables

Real Folding Window LG
LG heeft een nieuw materiaal ontwikkeld dat vouwbare smartphones uit hun niche zou kunnen halen: het Real Folding Window.

Het gaat om de buitenste laag van het display, die het scherm tegen valpartijen en andere vormen van impact beschermt. Het zogenaamde ‘Real Folding Window’ zou volgens LG Chem even hard zijn als glas. Tegelijkertijd blijft het heel buigzaam en zouden er geen plooien verschijnen in het scharniergebied van het scherm. 

De Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3 van concurrent Samsung deden het uitstekend in thuisland Zuid-Korea. Analisten en marktonderzoekers van Counterpoint verwachten dan ook dat de vraag naar foldables de komende jaren zal stijgen. Het blijft in elk geval afwachten of ze effectief hun niche-status zullen ontgroeien. 

Real Folding Window 

LG noemt het nieuwe materiaal dus Real Folding Window. Het zou gaan om een PET-film die aan weerszijden voorzien is van een nieuwe soort coating die het bedrijf intern ontwikkelde. “Het materiaal verschilt van bestaande polyimide-films en getemperd glas. Het nieuwe cover window met LG Chems nieuwe coatingtechnologie zorgt voor een maximale flexibiliteit. Tegelijkertijd lost het ook bekende problemen op, zoals kreuken in het scherm van het plooien in de scharnierzone van het display”, aldus een woordvoerder van LG. 

Daar komt nog bij dat het Real Folding Window zowel naar buiten als naar buiten kan plooien. Tot nu toe was het display van foldables slechts geoptimaliseerd om in één richting te plooien. LG Chem voeg er nog aan toe dat zijn nieuwe display dunner is dan tegenhangers met getemperd glas. Daarnaast zou het de toestellen niet onnodig duur maken en doorstond het nieuwe materiaal tests waarbij het wel 200.000 keer geplooid werd. 

Hoewel de dubbelzijdige coating maar enkele micrometers dik is, gaat LG de technologie doorontwikkelen. Zo komt er een nieuw type Real Folding Window dat niet met PET-film werkt. Het is de bedoeling om een flinterdun cover window te creëren voor vouwbare en oprolbare displays. LG Chem is van plan om zijn nieuwe schermen vanaf 2022 massaal te produceren om de technologie een jaar later te kunnen aanbieden. 

foldableslgmobielreal folding window

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen