Nieuws

Grootste taxibedrijf van Londen wil helemaal elektrisch rijden tegen 2023

Addison Lee taxibedrijf
Addison Lee, het grootste taxibedrijf van Londen, heeft het plan opgevat om tegen 2023 zijn diensten volledig elektrisch aan te bieden.

Hoewel de huidige website nog aangeeft dat het bedrijf meer dan 4.800 taxi’s heeft rondrijden, zal Addison Lee door de recente overname van ComCab het grootste taxibedrijf van de Britse hoofdstad zijn. De vloot telt dan maar liefst 7.000 voertuigen. Momenteel heeft het al 650 taxi’s rondrijden die geen CO2 uitstoten.  

De snelle omschakeling naar groen transport komt er volgens de taxireus dankzij een samenwerking met Volkswagen. Addison Lee investeert 160 miljoen pond (186 miljoen euro) om zijn bestaande vloot te vervangen met grotere Volkswagen ID.4’s. De consumentenversie van de wagen heeft een lithium-ionbatterij van 77 kWh en een rijbereik van ruim 400 km. De taximodellen krijgen betere specificaties om ze geschikter te maken voor langere ritten. Details daarover zijn er nog niet. 

Ambitieuze doelstelling 

Tegen het einde van dit jaar nog wil het taxibedrijf 450 elektrische wagens in gebruik nemen. Samen met de 650 EV’s die al rondrijden, komt het aantal zo op 1.100 te liggen. Vanaf 2022 zouden daar elke maand nog eens 200 stuks moeten bijkomen, totdat de hele vloot binnen enkele jaren volledig geëlektrificeerd is. Om dat wagenpark te ondersteunen gaat Addison Lee zijn infrastructuur van laadpalen uitbreiden. Daarvoor doet het een beroep op de financiële middelen van het Future Mobility Fund dat het eerder had opgericht. 

Als Addison Lee in zijn opzet slaagt en de deadline haalt, zal het verder uitlopen op zijn concurrenten, waaronder ook onlinetaxidiensten als Uber. Die laatste beloofde om tegen 2025 alleen maar met EV’s te rijden. Addison Lee levert zo ook een grote bijdrage aan de doelstelling van de overheid. Die wil tegen 2050 een emissievrij verkeer hebben. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business