Nieuws

PureVPN pakt uit met snelste verbinding in de industrie

PureVPN
PureVPN gaat hypersonisch. Dankzij de serverupgrade verdubbelt de snelheid naar wel 20Gbps. De provider neemt zo de leiding in de industrie.

De upgrade vond plaats bij de PureVPN-servers in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Uit de eerste testen blijkt dat de provider erin geslaagd is zijn VPN-snelheden te verdubbelen, naar 20 Gbps. De eerste servers met de snelheidsupgrade staan in Londen, Manchester en Washington DC. Tegen het einde van dit jaar voegt PureVPN daar nieuwe locaties aan toe. 

De meest recente upgrade van PureVPN bouwt voort op de gelijkaardige updates naar 5 en 10 Gbit. Die vonden vorig jaar plaats in sleutelocaties in Europa en Amerika. Daarnaast optimaliseerde de provider zijn infrastructuur in Australië, om ook daar de VPN-snelheden op recordniveau te brengen. PureVPN geldt momenteel als een van de snelste VPN-providers down-under. 

Keuze voor snellere fysieke servers 

“Om onze VPN-infrastructuur te verbeteren hebben we tientallen virtuele servers uit ons netwerk gehaald. Hoewel virtuele servers hun voordelen hebben, moeten ze het in de vergelijking met fysieke servers steeds afleggen op vlak van snelheid. Onze fysieke VPN-servers zijn betrouwbaarder en beter uitgerust om grotere snelheden te halen”, aldus PureVPN. 

Het servernetwerk van PureVPN telt amper 69 virtuele servers. Het volledige serverpark van PureVPN bestaat voor 98,7 procent uit fysieke servers. Waarom de provider nog niet 100 procent met fysieke servers werkt? Het is voor sommige regio’s zo goed als onmogelijk om er fysieke servers te installeren. 

“Om die 100 procent te bereiken, zouden we de locaties moeten schrappen uit ons aanbod. Dat doen we liever niet. Uit feedback van onze klanten blijkt dat de virtuele servers nog voor verschillende doeleinden gebruikt worden. PureVPN is een klantgericht merk en zal de virtuele locaties niet verwijderen totdat we de gebruikers een andere oplossing kunnen aanbieden”, klinkt het. 

BeveiligingprivacyPureVPNVPN-dienst

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen