Nieuws

Samsung rekruteert Vanilla Ice in strijd tegen klimaatopwarming

Vanilla Ice
Samsung heeft Vanilla Ice ingeschakeld in de strijd tegen de klimaatopwarming. Hij vraagt om onze vriezers één graad warmer te zetten.

De Zuid-Koreaanse fabrikant wil met het initiatief verder zijn steentje bijdragen om de opwarming van ons klimaat te vertragen. Rapper Vanilla Ice scoorde in 1990 een monsterhit met Ice Ice Baby. Het nummer werd voor de gelegenheid geüpdatet naar ‘Reduce Your Ice, Ice, Baby’. Samsung doet het uiteraard ook uit commerciële overwegingen, want het merk zet er zijn nieuwe Bespoke-koelkasten in de kijker. 

“Turn down the freeze, and I’ll glow. Jus’ one degree, I raise the temp like a vandal, climate friendly, wax a chump like a candle”, rapt Vanilla Ice in de vermakelijke videoclip. 

https://www.youtube.com/watch?v=rctSctxu6-Q&t=74s

Vanilla Ice en wetenschap

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat Samsung zijn huiswerk niet gedaan heeft. De techreus voerde een onderzoek naar de klimaatopwarming en gebruikte daarvoor gegevens van de Europese Commissie. Als elk Europees gezin de temperatuur van zijn diepvriezer met één graag zou verhogen, zou dat de CO2-uitstoot kunnen verminderen met meer dan een miljoen ton per jaar. Volgens Samsung is dat het equivalent van 217.000 personenwagens die een jaar lang rondrijden, of het jaarlijks energieverbruik van 120.000 gezinnen. 

Terwijl Samsung en Vanilla Ice je te proberen overtuigen om de temperatuur aan te passen, hebben de toestellen wel een aanbevolen instelling van min-17 graden Celcius. Concreet promoot Samsung zijn nieuwe Bespoke Regrigerator, een koelkast met een modulair ontwerp en verwisselbare panelen in 14 verschillende kleuren. Volgens de Zuid-Koreanen kan het ontwerp afval helpen terugdringen omdat je de koelkast zal kunnen upgraden, zonder ze volledig te moeten vervangen. Of dat in de praktijk zo zal lopen, moet nog blijken. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business