Nieuws

USB-IF onthult logo’s voor 240W USB-C-laders

USB Type C
USB C is makkelijk herkenbaar
Het wereldwijde non-profit USB Implementers Forum onthulde gisteren vijf logo’s voor producten die 240W snelladen ondersteunen.

Ongeduldigen onder ons zullen binnenkort opgelucht kunnen ademhalen. Het USB Implementers Forum (USB-IF) gaf gisteren de nieuwe logo’s vrij voor USB-C-producten met 240W laden. Deze kunnen fabrikanten vervolgens op hun producten voorzien om de laad- en overdrachtssnelheden aan te geven. De logo’s zijn wel enkel bedoeld voor USB-C-naar-USB-C-kabels. Voorlopig is nog onbekend wanneer we producten met deze functie zullen zien verschijnen.

Hiermee wil het USB-IF een simpele en handige indicator geven waar consumenten mee aan de slag kunnen: “Met onze geüpdatete logo’s kunnen consumenten nu eenvoudig de USB4-prestatie en USB Power Delivery-capaciteiten van Gecertificeerde USB-C-kabels identificeren, die een steeds groeiend ecosysteem van consumentenelektronica, gaande van laptops en smartphones tot displays en opladers, ondersteunen.”

De logo’s zijn onderverdeeld in drie grote groepen, waaronder logo’s voor verpakkingen en producten. Daarnaast worden ze ingedeeld op basis van de informatie die ze willen tonen, namelijk de overdrachtssnelheden, laadsnelheden of beide.

Credit: USB Implementers Forum

USB-C 2.1

In mei van 2021 werd de komst van de nieuwe USB-C 2.1-standaard bekendgemaakt door het USB-IF. Deze standaard is met 240W een verdubbeling van vermogen ten opzichte van de huidige 100W. Die 240W zou meer dan genoeg moeten zijn om zelfs de meest veeleisende laptops van stroom te voorzien. We zullen echter nog eventjes moeten wachten op de komst van USB-C 2.1. Het verschijnen van de logo’s is alvast goed nieuws.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business