Nieuws

Clubhouse komt met nieuwe functies

Clubhouse
Het socialemediaplatform Clubhouse lanceert een reeks nieuwe functies, en eentje daarvan geeft gebruikers een preview van de kamer die ze willen betreden.

Clubhouse, de populaire live chatapplicatie, blijft verder bouwen aan de functionaliteiten van zijn dienst. Dat meldt Clubhouse in een bericht op zijn blog. Een resem nieuwe functionaliteiten maakt het gebruikers makkelijker om de content te vinden die bij hen past.

De eerste functie, genaamd Clips, stelt gebruikers in staat om previews van bepaalde chatkamers, oftewel Rooms, te delen. Deze kunnen gebruikers beluisteren om zo te beslissen of ze een Room willen betreden. Creators en hosts van Rooms kunnen deze functie per chatkamer apart instellen. Als deze aan staat, dan krijgen de gebruikers het icoon van een schaar te zien. Wanneer ze daarop drukken, dan worden de laatste 30 seconden van de audio in de kamer opgeslagen. Deze clip kan vervolgens gedeeld worden op allerlei socialemediaplatformen, waaronder Instagram, Twitter en Facebook.

Zoekfunctie

Clubhouse wil echter nog enkele andere features uitrollen. Om te beginnen zal je nu dankzij Universal Search in staat zijn om zelf Rooms te zoeken. Hiermee kan je doorheen beschikbare Rooms, evenementen, vrienden en meer navigeren, om zo de juiste content te vinden.

Daarnaast komt het ook met Replays. Hiermee kunnen gebruikers hun afgesloten chatkamers beschikbaar kunnen houden op Clubhouse. Andere gebruikers zullen deze kunnen blijven terugvinden om er later naar te luisteren of ze alsnog te downloaden. Net als bij Clips zal je dit bij het opstarten van een Room kunnen in- of uitschakelen. Als extra nieuwigheid krijgen nu ook alle gebruikers op Android toegang tot Spatial Audio. Dit zorgt ervoor dat de gesprekken in de ruimte rondom jou lijken plaats te vinden.

Doorstart?

Clubhouse kende een flinke start, maar had daarna moeite om populair te blijven. De applicatie was initieel enkel op iOS beschikbaar. Bovendien werkte het met een systeem waarbij alleen gebruikers van de app andere leden konden uitnodigen. In combinatie met de plannen van concurrenten waaronder Facebook en Instagram om een gelijkaardige dienst op te starten zorgde dat voor een dip in het aantal gebruikers. De kans bestaat dat de applicatie met de nieuwe functies een boost in gebruikers krijgt, al is dat natuurlijk niet zeker.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business