Nieuws

YouTube Music experimenteert met gratis achtergrondaudio

youtube
YouTube Music lanceert een functie waarbij gebruikers op de achtergrond muziek kunnen opzetten terwijl ze andere taken uitvoeren. Canada krijgt de primeur.

Gebruikers van de muziekstreamingdienst van Google mogen zich binnenkort aan een interessante nieuwigheid verwachten. YouTube Music experimenteert met de komst van een nieuwe feature voor zijn muziekspeler. Dat meldt Google in een post op zijn YouTube-blog, wat door techsite The Verge werd opgepikt. Gebruikers zullen hiermee muziek en audio op de achtergrond kunnen afspelen terwijl ze andere taken uitvoeren of het scherm van hun smartphone vergrendelen. Google rolt de functie eerst uit in Canada, en dat op 3 november. Het gaf wel aan dat er binnenkort meer informatie volgt over de functie en bijhorende uitbreidingsplannen.

Deze functie is nu reeds beschikbaar voor YouTube Music Premium-abonnees. Met de komst hiervan zullen ook niet-betalende gebruikers ongestoord naar muziek kunnen luisteren tijdens andere activiteiten. Waar gratis gebruikers nu YouTube Music op hun smartphone open moeten laten staan om naar audio te kunnen luisteren, zal daar dus binnenkort verandering in komen. Dit geldt naar verluidt zowel voor de gepersonaliseerde radiomixen als zelf toegevoegde nummers. Het achtergrondluisteren van audio wordt echter wel voorzien van advertenties.

Hiermee zet de dienst een grote stap richting een platform dat meer wegheeft van Spotify. Het is gemaakt om de brug te vormen tussen YouTube en het inmiddels afgevoerde Google Play Music. Gebruikers met een Premium-account kunnen hiermee filmpjes en audio van op YouTube afspelen op de achtergrond. Bovendien kunnen ze makkelijk wisselen tussen zowel audio als video, wat de dienst een voorsprong geeft ten opzichte van zijn concurrenten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business