Nieuws

Broncode van Twitch duikt online op

Hackers hebben de volledige broncode van videoplatform Twitch online gelekt, samen met allerlei interne documenten van de dienst.

Anonieme gebruikers plaatsten alle bestanden van de streamingdienst op het forum 4chan. Dat meldt techsite The Verge. Naast de broncode van het platform zouden er nog code van andere projecten zijn gestolen, samen met een reeks documenten rond betalingen aan creators. De site Video Game Chronicle stelt dat Twitch op de hoogte is van de cyberaanval. Het bedrijf heeft tot nu toe echter nog geen informatie naar buiten gebracht.

De broncode van Twitch.tv vormt mee een van de belangrijkste gegevens die hackers buit konden maken. Naast de code van het platform gingen ze ook met de broncode van Twitch voor mobiele apparaten, desktops en consoles aan de haal. In de gegevens zitten tevens beveiligingstools van Twitch en verwijzingen naar ‘Vapor’. Dat zou een directe concurrent worden voor het gamingplatform Steam, maar deze dienst is nog steeds in ontwikkeling. Bovendien bevat het leak ook informatie rond betalingen die Twitch uitvoerde naar creators op het platform. Deze zouden een periode van de laatste drie jaren beslaan.

Gebruikers veilig?

Voorlopig lijkt het leak geen data van gebruikers, waaronder adressen en wachtwoorden, te bevatten, al is er toch enige onduidelijkheid. Volgens The Verge zou de informatie ook gelabeld staan als ‘deel één’, waardoor er vermoed wordt dat er nog delen zullen volgen. De kans bestaat dus dat er daar nog meer info, waaronder die van gebruikers, mee zal verschijnen.

Het totale torrent-pakket van bestanden dat online werd geplaatst, bedraagt minstens 125GB. Van de daders is momenteel nog niets bekend. Ze stelden op 4chan dat ze hiermee voor meer concurrentie op de streamingmarkt willen zorgen. Het lekken van de informatie werd meteen voorzien van de hashtag #twitchleaks.

Twitch-gebruikers worden echter wel aangeraden om hun wachtwoord te veranderen en twee-factor-authenticatie in te schakelen. Dit zorgt ervoor dat zelfs bij het lekken van je wachtwoord niemand zomaar op jouw account kan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business