Racistisch Twitter algoritme foto cropping

Twitter experimenteert met een nieuwe vorm van meldingen waarbij gebruikers op de hoogte worden gebracht van mogelijk intense conversaties.

Advertentie

Iedereen die ooit Twitter opende, heeft al kennis mogen maken met de ellenlange discussies die vaak op het platform plaatsvinden. Het platform wilt daar echter verandering in krijgen. Het bedrijf maakte daarom een nieuwe feature bekend in een tweet. Zodra een gesprek mogelijk verhit begint te worden, krijg je onder de eerste tweet een waarschuwing te zien. Deze meldt je het volgende: “Conversaties zoals deze kunnen intens zijn.” Hiermee hoopt Twitter dit soort gesprekken te voorkomen, of in het slechtste geval mensen te kunnen waarschuwen voor de inhoud die ze te zien zullen krijgen.

De functie is momenteel enkel beschikbaar op de Androi-d en iOS-versie van Twitter. De melding is voorlopig ook enkel te zien voor Engelstalige gebruikers. Het is nog niet duidelijk wanneer de functie bij ons verschijnt. Zoals bij veel experimentele features bestaat de kans ook dat ze nooit globaal uitrolt.

Bovendien rest de vraag in welke mate deze melding iets van effect zal hebben. Uit een eerder onderzoek blijkt dat bijvoorbeeld de fact=checklabels van Twitter niet het beoogde effect hebben. Het wordt dus afwachten of het bedrijf iets van resultaat zal zien.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here