Sony nekband speaker SRS-NS7

Sony kondigt vandaag de SRS-NS7 aan, een volledig draadloze nekband-speaker die moet gaan zorgen voor een persoonlijk bioscoopervaring.

Toegegeven, we keken enkele maanden geleden vreemd op bij de introductie van de Sony SRS-NB10, een nekband speaker met ingebouwde microfoon die zich vooral richt op zakelijke gebruikers die zich al een graag verplaatsen tijdens een online vergadering. Het is op zijn minst een uniek product te noemen, maar we waren niet meteen overtuigd van de meerwaarde. 

Gat in de markt?

Ondertussen hebben we onze mening bijgeschaafd. Deze week werden we immers uitgenodigd om hands-on te gaan met enkele van hun nieuwe producten. Waaronder dus de SRS-NB10, maar ook de nieuwe SRS-NS7. Deze laatste is vanaf vandaag officieel en richt zich eerder op de all-round entertainment liefhebber. Grote surround sound installaties zijn natuurlijk geweldig, maar soms wil je niet dat de hele buurt met je mee luistert. 

Sony nekband speaker SRS-NS7

Een persoonlijke bioscoopervaring dus, dankzij een X-Balanced-luidspreker in een compacte behuizing. De speakers van de SRS-NS7 zijn naar boven gericht, waardoor enkel jij het ingestelde volume honderd procent zal horen. Dit bleek alvast duidelijk toen verschillende journalisten met de speakerband aan de slag gingen op verschillende plekken in de testruimte. 

Voor als het wat stiller mag

We besloten ook dat de SRS-NS7 heel wat nuttige toepassingen heeft. TV kijken terwijl de kinderen slapen bijvoorbeeld, of altijd perfect geluid hebben wanneer je een podcast luistert tijdens het koken. Handenvrij telefoneren kan uiteraard ook en voor slechthorenden kan de nekspeaker een verschil maken zonder dat er op hoofdtelefoons of oortjes gerekend moet worden. Gamers zullen dan weer helemaal in hun spel kunnen opgaan en kunnen gebruik maken van de multipoint Bluetooth-connectie om tegelijkertijd game-audio via de televisie en voice-chat (bijvoorbeeld Discord) te beluisteren via de nekbandspeaker. 

Voor een nog persoonlijkere ervaring kan de 360 Spatial Sound Personalizer app gebruikt worden, die aan de hand van foto’s van je oorschelpen het geluid voor je zal personaliseren. Vituele Dolby Atmos is ook aanwezig. Om dit effect te genereren dient de SRS-NS7 met de WLA-NS7 draadloze zender verbonden te worden met een BRAVIA XR-tv. Verder wordt ook 360 Reality Audio ondersteunt. Muziek klinkt met deze technologie zoals de artiest het bedoeld heeft. 360 Reality Audio wordt ondersteund door Amazon Music HD, Deezer, nugs.net en TIDAL.

Prijs en beschikbaarheid

De SRS-NS7 biedt 12 uur luistergenot bij normaal gebruik en 5 uur op maximumniveau. Een laadbeurt van 10 minuten is voldoende om weer 60 minuten voort te kunnen. De SRS-NS7 is vanaf november 2021 verkrijgbaar in de Benelux voor € 299. De meegeleverde WLA-NS7 is ook vanaf november 2021 los verkrijgbaar in de Benelux voor € 59,99.


Gerelateerde artikelen

Review Sony WH-1000XM4: De allerbeste ruisonderdrukking

Wie ruisonderdrukking zegt, zegt vaak Bose of Sennheiser. Maar volgens ons past Sony op nummer één in deze top 3 met de WH-1000XM4.

De beste draadloze oortjes in 2022

Een draad of dongle die aan je smartphone hangt is maar niets. Dit zijn de beste draadloze oortjes in 2022 volgens TechPulse.

Sony WF-1000XM4 earbuds review: bijna perfect

Hoe maak je een van de beste draadloze earbuds nog beter? Met de Sony WF-1000XM4 natuurlijk. Wij gingen er voor jullie mee aan de slag
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.