Nieuws

OPPO lanceert ColorOS 12 wereldwijd

ColorOS 12
Image: OPPO
OPPO heeft zijn gloednieuwe ColorOS 12 voorgesteld en rolt de nieuwste versie van het besturingssysteem wereldwijd uit naar zijn gebruikers.

Het gaat om de publieke bèta van ColorOS 12, die vanaf nu voor alle gebruikers globaal beschikbaar is. Daarmee is OPPO een van de eerste merken om gebruik te maken van Android 12. De Chinezen willen met ColorOS 12 een meer naadloze ervaring bieden die nauwer aansluit bij de stockversie van Android 12. Daarvoor werd het nodige vet getrimd en introduceerde OPPO een nieuwe gebruikersinterface met een energiezuinige performance. ColorOS 12 komt eerst naar de Find X3 Pro en zal tijdens de komende maanden geleidelijk uitgerold worden naar een reeks andere toestellen en landen. Dat schema ziet er als volgt uit: 

Credit: OPPO

Cleane ervaring van ColorOS 12 

De nieuwe gebruiksinterface bouwt voort op het Infinite Design-concept van OPPO. De nadruk ligt op een lichte, cleane ervaring, die tegelijkertijd sterk te personaliseren valt. Zo zijn de icoontjes minder schreeuwerig (en werden animaties zo functioneel mogelijk gehouden).  

“Dankzij onze langdurige inspanningen rond ‘decoupling’, zijn we er met ColorOS 12 in geslaagd om lag en andere haperingen na langer gebruik aan te pakken. Dat deden we vooral op vlak van anti-fragmentatie en intelligent resource allocation. Het resultaat is een batterijverbruik dat met 20 procent daalde, en een lager geheugengebruik (30 procent). De verouderingsratio van toestellen bedraagt nog maar een kleine 2,75 procent op drie jaar tijd”, zo legt OPPO uit in de persmededeling. 

Helemaal nieuw is PC Connect. Die Windows-software zal je toelaten om de functies van je smartphone helemaal op je pc te gebruiken, van het versturen van berichten, tot het aannemen van oproepen.

Credit: OPPO

Daarnaast wordt ook 3-Finger Translate van Google Lens ondersteund, net als FlexDrop en Phone Manager. Om de privacy van zijn gebruikers verder te blijven garanderen, zegt het merk dat het zijn beveiliging voor opslag en verwerking van gegevens een stevige upgrade gegeven heeft. Servers werden verspreid over de continenten, zodat persoonlijke gegevens dichter bij de eindgebruikers opgeslagen worden. OPPO zegt dan ook aan de standaarden voor ePrivacy en ISO27001 te blijven voldoen. 

Ontwikkelaar-vriendelijk 

Tot slot heeft OPPO ColorOS 12 gebruiksvriendelijker gemaakt voor Android-ontwikkelaars. Terwijl ColorOS veel standaard Android-functies heeft opgenomen, heeft ColorOS op dezelfde manier de aanpasbaarheid in Android 12 geïnspireerd, zoals het op wallpapers gebaseerde themasysteem in Material You. 

Naast de gratis camera-SDK’s die de meest krachtige cameramogelijkheden van OPPO omvatten (waaronder Ultra Steady Video Shooting, HDR, Super Wide-Angle, enz.) heeft OPPO zijn HyperBoost en Color Vision Enhancement verder opengesteld om het Android-ecosysteem te verbeteren. 

Credit: OPPO

De officiële voorstelling werd gelivestreamd en die kan je hieronder herbekijken. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business