VanMoof V

VanMoof introduceert vandaag de VanMoof V, de eerste high-speed e-bike van de Nederlandse fietsenbouwer. De speedpedelec kan tot 50 kilometer per uur halen en moet wagens in de stad gaan vervangen.

Advertentie

VanMoof is ooit begonnen met de productie van traditionele fietsen, maar de voorbije jaren stond de e-bike centraal in hun assortiment. Zo gingen wij eerder al aan de slag met de VanMoof S2 en de opvolger ervan, de VanMoof S3. Dit jaar werd er geen nieuwe e-bike aangekondigd, maar VanMoof introduceerde wel zijn eerste PowerBank en voerde enkele verbeteringen door aan de VanMoof S3/X3 line-up. Nu komt daar met de VanMoof V dus ook een sneller model bij.

VanMoof V

VanMoof naar een nieuw niveau getild

VanMoof wil met dit model het plezier en de eenvoud van fietsen behouden, maar er extra kracht en snelheid aan toevoegen. Zo zal de VanMoof V tweewielaandrijving, voor- en achtervering, dikkere banden en een nieuw iconisch frame krijgen dat het meteen ook mogelijk maakt om langere afstanden te overbruggen. De dubbele motor van de e-bike zorgt voor een krachtige acceleratie en de intelligente motorregeling verbetert de elektrische aandrijving, wat de veiligheid en prestatie op zijn beurt weer versterkt. Andere gekende VanMoof-technologieën, zoals Turbo Boost, het Kick Lock, automatisch schakelen en Theft Defense zijn eveneens aanwezig. 

De VanMoof V is onze allereerste high-speed e-bike, een e-bike die het mogelijk maakt om op een snelle manier langere afstanden af te leggen. Ik voorspel dat dit type e-bike tegen 2025 scooters en auto’s in de stad volledig kan vervangen.
Ties Carlier, medeoprichter van VanMoof

VanMoof V

VanMoof V prijs en beschikbaarheid 

Wie zich een VanMoof V wil aanschaffen, kan zich nu al aanmelden via de wachtlijst die beschikbaar is op de website van VanMoof. VanMoof geeft daarbij voorrang aan bestaande VanMoof-gebruikers. Reserveringscodes voor een breder publiek zullen echter geregeld beschikbaar gemaakt worden. De fiets zal je 3.498 euro kosten en een voorschot van 20 euro is verplicht voor de reservatie. Dit lijkt ons opnieuw een zeer sterke prijszetting te zijn van VanMoof, dat met de S3/X3 voor 1.998 euro ook al veel beter doet dan concurrenten zoals het Belgische Cowboy

De levering van de VanMoof V is momenteel voorzien voor eind 2022.


Gerelateerde artikelen

VanMoof verdrievoudigde fietsverkoop in 2020

De Nederlandse fietsenfabrikant VanMoof heeft goed nieuws. Mensen gingen meer fietsen, daarmee zijn er ook drie keer meer e-bikes verkocht dit jaar.

De beste elektrische fietsen: 4 betaalbare e-bikes

De prijzen op de markt van de e-bikes worden door het snelgroeiende aanbod steeds lager en dat maakt elektrische fietsen meer toegankelijk dan ooit. Dit is ons voorstel bij een budget van 2.000 euro of minder.

VanMoof Electrified S3 review: Je nieuwe droomfiets

De VanMoof Electrified S3 is prijs-kwaliteit de beste e-bike die je kan kopen en maakt het kopers van een elektrische fiets wel heel eenvoudig.

2 REACTIES

  1. De cowboy die hier vergeleken wordt met de SX3 kost in be ook maar 1999€ tegen over 2200€ voor de van moof. De cowboy is ook nog eens 3kg lichter…

    • Ondertussen klopt dat inderdaad, want ergens na de upgrade van de S3/X3 dit jaar is er een prijsverhoging doorgevoerd bij VanMoof naar 2198 (van 1998 euro). Cowboy heeft dan weer net een prijsverlaging doorgevoerd op hun model van vorig jaar (dat slechts een kleine update was van de Cowboy 2). De nieuwste Cowboy kost dan weer 2490 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here