Cowboy Verenigde Staten VS

Cowboy, de ondertussen bekende Belgische producent van e-bikes, gaat zijn activiteiten uitbreiden naar de Verenigde Staten. Ook in Europa komen er nieuwe markten bij.

Advertentie

De enorme groei van Cowboy op de Belgische en andere Europese markten de voorbije jaren is niet te ontkennen. Vorige jaar nog haalde de fietsenproducent 23 miljoen euro op in een financieringsronde, geld dat gebruikt ging worden voor het ontwikkelen van nieuwe producten (zoals de Cowboy 4 en 4 ST) en het wereldwijde team uit te breiden. Om deze laatste belofte te staven kondigt Cowboy aan dat hun elektrische fietsen vanaf vandaag ook in Verenigde Staten, Zweden en Denemarken verkrijgbaar zijn. Cowboy trekt dus overzees en wil zo het enorme potentieel van de Amerikaanse markt aanspreken. 

“Het potentieel van de Amerikaanse e-bike markt is gigantisch”, zegt Tanguy Goretti, CTO en mede-oprichter van Cowboy. “Momenteel is de markt nog minder matuur dan in Europa, maar we zien positieve signalen van snelle ontwikkeling en verandering van mindset in verschillende grote steden, zowel bij fietsers als overheden. De verwachtingen zijn dat de e-bike markt in de VS groeit met 30% tegen 2025, tot vier miljard dollar. Het is een logische stap om er met Cowboy aanwezig te zijn.”

Enkel Cowboy 4 en 4 ST

Amerikaanse fietsers kunnen vanaf vandaag de nieuwe Cowboy 4 en 4 ST bestellen. Oudere modellen, zoals de Cowboy 3, zitten momenteel niet in het aanbod. De fietsen komen met dezelfde ingebouwde functies als hier in Europa, waaronder ongevaldetectie, navigatie via de app, antidiefstalbeveiliging- en verzekering.

Of de Amerikaanse Cowboy 4 en ST de maximumsnelheid van 20 mp/h (32 km/u) voor e-bikes in de Verenigde Staten zullen halen of ook daar het Europese maximum van 25 km/u respecteren is nog niet duidelijk, maar we hebben Cowboy om extra informatie gevraagd. 

Bestellingen zullen geplaatst kunnen worden via Cowboy.com. Leveringen in de Verenigde Staten beginnen vanaf januari 2022. 


Gerelateerde artikelen

Cowboy 4 en 4 ST zijn de nieuwste e-bikes van Belgische bodem

Cowboy kondigt vandaag de vierde generatie aan van hun populaire e-bikes, de Cowboy 4 en 4 ST, het eerste doorstapmodel van de Belgische start-up.

Cowboy 3 (2020) e-bike review: Nog steeds de beste rijervaring

De Cowboy v2 was veruit onze favoriete e-bike van 2019 en met de introductie van de v3 hoopt de Belgische start-up dat succes te herhalen. Is de Cowboy v3 nog steeds de beste elektrische fiets?

Cowboy Circular geeft gebruikte elektrische fietsen nieuw leven

Ben jij nog op zoek naar een betaalbare elektrische fiets van Belgische makelij? Dan is een refurbished Cowboy 2019 een optie.

Cowboy derde meest veelbelovende start-up van Europa tijdens Tech5

De Belgische e-bikeproducent Cowboy is opnieuw in de prijzen gevallen, ditmaal tijdens technologiewedstrijd Tech5, waar het een derde plaats behaalde.

Cowboy app bepaalt je fietsroute op basis van luchtkwaliteit

De Belgische e-bikeproducent Cowboy heeft zijn app voorzien van een nieuwe update, waardoor je nu ook de gezondste route kan nemen naar je bestemming.