Nieuws

Belgische e-bike start-up Cowboy breidt uit naar Verenigde Staten

Cowboy Verenigde Staten VS
Cowboy, de ondertussen bekende Belgische producent van e-bikes, gaat zijn activiteiten uitbreiden naar de Verenigde Staten. Ook in Europa komen er nieuwe markten bij.

De enorme groei van Cowboy op de Belgische en andere Europese markten de voorbije jaren is niet te ontkennen. Vorige jaar nog haalde de fietsenproducent 23 miljoen euro op in een financieringsronde, geld dat gebruikt ging worden voor het ontwikkelen van nieuwe producten (zoals de Cowboy 4 en 4 ST) en het wereldwijde team uit te breiden. Om deze laatste belofte te staven kondigt Cowboy aan dat hun elektrische fietsen vanaf vandaag ook in Verenigde Staten, Zweden en Denemarken verkrijgbaar zijn. Cowboy trekt dus overzees en wil zo het enorme potentieel van de Amerikaanse markt aanspreken. 

“Het potentieel van de Amerikaanse e-bike markt is gigantisch”, zegt Tanguy Goretti, CTO en mede-oprichter van Cowboy. “Momenteel is de markt nog minder matuur dan in Europa, maar we zien positieve signalen van snelle ontwikkeling en verandering van mindset in verschillende grote steden, zowel bij fietsers als overheden. De verwachtingen zijn dat de e-bike markt in de VS groeit met 30% tegen 2025, tot vier miljard dollar. Het is een logische stap om er met Cowboy aanwezig te zijn.”

Enkel Cowboy 4 en 4 ST

Amerikaanse fietsers kunnen vanaf vandaag de nieuwe Cowboy 4 en 4 ST bestellen. Oudere modellen, zoals de Cowboy 3, zitten momenteel niet in het aanbod. De fietsen komen met dezelfde ingebouwde functies als hier in Europa, waaronder ongevaldetectie, navigatie via de app, antidiefstalbeveiliging- en verzekering.

Of de Amerikaanse Cowboy 4 en ST de maximumsnelheid van 20 mp/h (32 km/u) voor e-bikes in de Verenigde Staten zullen halen of ook daar het Europese maximum van 25 km/u respecteren is nog niet duidelijk, maar we hebben Cowboy om extra informatie gevraagd. 

Bestellingen zullen geplaatst kunnen worden via Cowboy.com. Leveringen in de Verenigde Staten beginnen vanaf januari 2022. 

Cowboye-bikeontspanningtrending

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals