Nieuws

SBS lanceert GoPlay-app zonder Chromecast- of Apple TV-ondersteuning

GoPlay app
SBS België heeft eindelijk de langverwachte GoPlay-app gelanceerd, helaas nog zonder cast/streaming-opties.

SBS België, het mediabedrijf achter Play4, Play5 en Play6 heeft deze week een dedicated GoPlay-app uitgerold. Helaas biedt de applicatie – die alle zenders op één plek bundelt – nog geen ondersteuning om je content te casten naar bijvoorbeeld Chromecast of Apple TV. Het bedrijf geeft wel aan dat ze “alles op alles zetten om dat binnenkort mogelijk te maken”. De app is nu beschikbaar voor iOS en Android.

Geen streamingopties

SBS is een van de weinige mediabedrijven die zo lang gewacht hebben met een mobiele applicatie voor hun platformen. Gebruikers moesten tot nu toe altijd gebruikmaken van de webversie, maar de vraag naar een app werd steeds groter.

Die veelgevraagde applicatie is dus in alle stilte uitgerold. Helaas is er nog geen applicatie voorzien voor verschillende smart tv’s, Google TV of Apple TV. Zoals vermeld is er ook geen ondersteuning om content vanuit de GoPlay-app te streamen naar je favoriete apparaten. Veel features die eerder werden aangekondigd zijn dus nog niet aanwezig.

Hoe stream je dan vanuit de GoPlay-app?

De beste manier is door nog steeds de webversie te gebruiken en rechtstreeks vanuit Safari, Chrome of Edge gebruik te maken van de cast-opties. Daarbij moet je dan wel je volledige scherm casten maar het is momenteel de meest handige workaround

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business