Nieuws

Apple laat ontwikkelaars events promoten in App Store

App Store in-app events
Apple laat ontwikkelaars hun in-app-events promoten in de App Store. De techreus komt zo zijn belofte na van eerder dit jaar op de WWDC.

Op zijn Worldwide Developers Conference had Apple begin juni al een dergelijke functie beloofd aan ontwikkelaars. Ze kunnen de events binnen hun apps nu eindelijk in de kijker zetten via de App Store, om zo op meer downloads te kunnen mikken.  

Om in-app-events te kunnen zien, heb je wel iOS 15 en iPad OS 15 nodig. Dergelijke affichering werkt eigenlijk net zoals je zou verwachten en is dus rechttoe-rechtaan. Voor ontwikkelaars kan het een belangrijke voet tussen de deur zijn om hun applicaties beter te promoten en extra gebruikers binnen te rijven. 

App Store spamvrij houden

Hopelijk krijgen we straks geen overvloed van reclame te zien. Apple kennende zal het bedrijf wel de nodige features ingebouwd hebben om dat te vermijden. Het systeem kan vooral bij mobiele gamers aanslaan. Die weten nu eenmaal graag wanneer ze moeten inloggen om een zeldzaam item op de kop te tikken, bijvoorbeeld.  

Wie een interessant in-app-event tegenkomt, zal het ook in één klap kunnen toevoegen aan de persoonlijke agenda, of een notificatie kunnen ontvangen wanneer het van start gaat. Tot slot zal je zulke events ook eenvoudig kunnen delen met vrienden. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business