Nieuws

Apple App Store stelt je in staat om oplichters te rapporteren

Apple App Store weert Fortnite
De App Store van Apple geeft zijn gebruikers vanaf nu opnieuw de kans om sneller malafide en oplichtende applicaties te melden.

Gebruikers van de Apple App Store zullen binnenkort op beide oren kunnen slapen. Ze zijn terug in staat om problematische applicaties aan te geven. Dat meldt Twitteraar Kosta Eleftheriou in een tweet. Gebruikers zullen hiermee in staat zijn om individuele applicaties aan Apple te melden. Apple bood deze optie in het verleden ook aan, maar besloot ze te verwijderen. Na enkele jaren is ze nu dus opnieuw beschikbaar, met enkele bijkomende aanpassingen.

Het melden van een probleem zou wel enkel mogelijk zijn bij gratis apps met in-app aankopen. Gebruikers kunnen bij deze applicaties nu Rapporteer een probleem aantikken. Daarmee krijgen ze een drop-down menu te zien waarin ze meerdere opties kunnen selecteren. Eentje daarvan geeft je de kans om de app bij Apple te melden als frauduleus.

Waar gebruikers voorheen helemaal naar beneden moesten scrollen om dan op een externe website terecht te komen waar ze zich opnieuw moesten inloggen, is de optie in iOS 15 nu veel zichtbaarder. Dat meldt Techsite The Verge. Je wordt naar verluidt nog steeds naar een externe site geloodst, maar het proces zou wel gestroomlijnder werken. Gebruikers konden vroeger naar verluidt ook enkel een klacht indienen als ze de applicatie reeds hadden gekocht. Dat is dus nu niet meer het geval.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business