rijdersprofielen Tesla

Het lijkt er sterk op dat Tesla rijdersprofielen gaat toevoegen. In zijn laatste software releases is een sectie 'Profiles’ terug te vinden.

Advertentie

Tesla bereidt zich mogelijk voor op de komst van rijdersprofielen die in de cloud opgeslagen zullen worden. Wie met zijn account in een andere Tesla stapt, zal daar met zijn gepersonaliseerde gegevens kunnen inloggen. ‘Enable Vehicle Sync’ staat in de opties van de nieuwste software. Dat meldt Tesla Software Updates.  

Het nieuws zat eraan te komen, aangezien Elon Musk eerder al hintte naar in de cloud gesynchroniseerde profielen. Het houdt ook gewoon steek voor een sterk op tech gefocust bedrijf als Tesla om bestuurders hun gebruikersinstellingen te laten meenemen wanneer ze van wagen wisselen. Zo’n functionaliteit is ook bijzonder handig voor bedrijven die hun vloot willen elektrificeren.  

Rijdersprofielen voor huurwagens 

Zo is er het voorbeeld van het Amerikaanse autoverhuurbedrijf Hertz. Dat is van plan om 100.000 Tesla’s te bestellen. Op termijn zal het voor iedereen mogelijk worden om eenvoudig een Tesla te huren en er dus in te loggen met zijn persoonlijke settings. Elektrificatie voor autoverhuur houdt steek omdat EV’s makkelijker te onderhouden zijn dan diesel- en benzinewagens. De Tesla Model 3 is ook bijzonder toegankelijk en is momenteel zelfs de best verkochte wagen in Europa

Ook voor wie de luxe heeft om privé tussen verschillende Tesla’s te wisselen, is de nieuwe functie natuurlijk bijzonder handig. Volgens Tesla Software Updates gaat het bij de te synchroniseren settings over de helderheid van het display, Autopilot en navigatie-opties. Of ook de Stopping Mode (die bepaalt hoe het remsysteem functioneert) gesynct zal worden, is nog niet duidelijk. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here