Nieuws

Apple verbiedt streamen van Netflix-games op iOS

Netflix-games App Store
Omdat Apple op iOS alles-in-een-gamingservices verbiedt, zullen Netflix-games niet snel te streamen zijn buiten de App Store om.

Netflix gaat zijn games los moeten aanbieden in de App Store. Dat zegt Mark Gurman, analist bij Bloomberg, in zijn nieuwsbrief Power On. Samen met ontwikkelaar Steve Moser stelt hij dat hij programmeercode te zien heeft gekregen waaruit blijkt dat Netflix-games op iOS los verkocht moeten worden, gewoon via de App Store. Ze zullen dus niet downloadbaar en speelbaar zijn via de Netflix-app, stelt het duo. 

Catalogus voor Netflix-games 

De Netflix-app zou toch nog dienst kunnen doen als een gamescatalogus, waarbij de game-app in kwestie start wanneer je die in de Netflix-omgeving aantikt. Momenteel werkt dat ook nog zo in Android, maar daar heeft Netflix alsnog de optie om games binnen zijn app te laten draaien. De strenge gebruiksregels van Apple laten dat alvast niet toe voor iOS. Zij willen alleszins dat elke afzonderlijke game een screening ondergaat voordat die via hun App Store speelbaar is. Dat geldt dus ook voor cloudgames. 

Groeiende rivaliteit 

Als je Apples aanpak kent, komt dit struikelblok voor Netflix helemaal niet als een verrassing. Het streamingplatform zal een aantal toegevingen moeten doen om zijn gamesaanbod naar iOS te brengen. En dan moet dat maar op de traditionele manier. Volgens Gurman is er uiteraard ook meer aan de hand. Zo is er een groeiende rivaliteit tussen Apple en Netflix, op het vlak van gaming en streamingvideo. Toch lijken we elkaar nodig te hebben. Het blijft afwachten in hoeverre Apple zijn App Store-rules op deze manier kan blijven handhaven. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business