Sub Mini

Sonos heeft misschien wel een interessant apparaat in de pijplijn zitten. In zijn eigen S2-app vermeldt het merk (per ongeluk?) een ‘Sub Mini’.

Advertentie

De melding van de Sub Mini verscheen op Reddit en het nieuws werd vervolgens opgepikt door Android Police. De tekst verschijnt wanneer je vanuit het ‘More information’-menu een tweede Sub wil toevoegen aan een bestaande set-up. 

Sonos heeft momenteel geen kleinere subwoofer in zijn productaanbod. De kans is vrij groot dat daar binnenkort verandering in komt. In zijn S2-app (waarmee gebruikers de Sonos-speakers en de audio kunnen configureren) beschrijft Sonos de speaker als een “kleine, cilindervormige subwoofer”. Het merk meldt ook dat de Sub Mini niet gepaird kan worden met een set-up waarin al een grote baskast toegevoegd werd. 

Sub Mini als budgetoptie 

Als de Sub Mini er komt, dan zal Sonos die ongetwijfeld als goedkoper alternatief gaan aanbieden voor de Sub. De prijzige subwoofer kost nog steeds 849 euro. Een kleinere versie maakt een set-up met vollere bassen alleszins toegankelijker.  

Uit de tekst in de app is niet veel meer af te leiden. Sonos heeft het bestaan van een kleine subwoofer nog niet officieel erkend. Wellicht zal die communicatie nu wel in een stroomversnelling komen. Engadget contacteerde het bedrijf naar aanleiding van het ‘lek’. “We werken altijd aan een betere manier om de luisterervaring van onze klanten te verbeteren, maar we hebben voorlopig niets te delen over toekomstige productlanceringen”, klinkt het. De kans dat de Sub Mini bestaat en weldra zal verschijnen, is wat ons betreft best groot.