Nieuws

Betalingsplatform Square wordt Block

Betalingen met Square
Square past zijn naam aan naar Block, waarmee het een grotere nadruk wil leggen op zijn focus op de blockchain-technologie en cryptomunten.

Dat meldde het bedrijf gisteren in een persbericht op zijn website en een post op Twitter. Het bedrijf is zich de voorbije jaren meer gaan richten op de blockchain en de aanverwante cryptomunten. Deze zouden een aanzienlijk deel van aandacht van Square opnemen, waardoor de nieuwe naam toepasselijker lijkt. De rebranding zou op woensdag 10 december officieel van start gaan.

Volgens Jack Dorsey, de CEO en mede-oprichter van Block, verandert er niets aan de werking van het bedrijf. “Block is een nieuwe naam, maar ons doel van het geven van economische kracht blijft hetzelfde. Ongeacht hoe wij groeien of veranderen, we zullen de tools blijven bouwen die de toegang tot de economie vergroten.” Volgens het bedrijf zou de naam Block niet enkel verwijzen naar de blockchain, maar ook naar bouwstenen, wijken en hun lokale bedrijven, gemeenschappen en te overwinnen obstakels.

Blokje om

Square werd in 2009 opgericht door Dorsey. Het bedrijf levert allerlei producten waarmee handelaars hun betalingssysteem kunnen opstellen, gaande van software tot hardware zoals kaartlezers en betaalterminals. Daarnaast voorziet het ook in het verhandelen van aandelen en cryptomunten, en het bezit ook een meerderheid van de aandelen van de muziekstreamingdienst Tidal. Het bedrijf is voorlopig enkel werkzaam in de Verenigde Staten, Canada, Japan en het Verenigd Koninkrijk, maar de kans bestaat dus dat het binnenkort hier iets van uitbreidingen op ziet.

De timing van deze rebranding komt alvast niet volledig uit de lucht vallen. Gisteren gaf Jack Dorsey, de CEO van Square en tevens die van Twitter, aan dat hij opstapt bij de laatstgenoemde. Daar wordt hij opgevolgd door Pagar Agrawal. Dit houdt in dat hij zich meer zal kunnen richten op de toekomst van zijn betalingsplatform. Ook de naam is in dit geval niet vergezocht. Dorsey geeft zelf aan een grote voorstander te zijn van cryptomunten. Dit verklaart dan ook waarom het bedrijf de blockchain-richting uitgaat.

blockchainjack dorseysquare

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen