Nieuws

Google Play Games komt in 2022 naar Windows 11 en 10

Vanaf volgend jaar zal het mogelijk zijn om via Google Play games te spelen op je Windows-pc. Google bouwt haar mobiele gamehub om.

Google gaat het Google Play Games-platform naar Windows brengen. Dat lezen we in The Verge. De techgigant werkt hiervoor aan een eigen app waarmee het mogelijk zal zijn om Android-games te emuleren op een Windows-pc. Veel technische details over het platform geeft Google nog niet vrij, maar we weten wel dat de games lokaal op je pc zullen draaien en niet zullen worden gestreamd vanuit de cloud.

Ook zal de voortgang van je games gelinkt zijn aan je Google Play Games-account, waardoor ze naadloos kan worden overgezet tussen smartphones, Chromebooks en Windows-pc’s. Google wil met die nieuwe platform de mobiele game-ervaring een nieuwe dimensie geven.

Android-apps in Windows

Google zal niet bouwen op het Windows Subsystem for Android dat Microsoft en Amazon samen ontwikkelden om Android-apps te kunnen draaien op Windows 11. De installatie van de applicaties verloopt via de appwinkel van Amazon. Deze feature zit voorlopig nog in de bètafase en je kan er enkel gebruik van maken als je deel uitmaakt van het Windows Insider-programma. Het platform van Google is eveneens niet gekoppeld aan BlueStacks, een programma dat via de cloud mobiele games op Windows-pc’s en Macs kan streamen.

Google mikt voor de Windows-versie van Play Games op een lancering ‘ergens’ in 2022, een richtdatum is daar voorlopig nog niet voor bekend. De Android-games zullen eveneens naar Windows 10 gebracht worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business