Nieuws

OPPO demonstreert Air Glass en MariSilicon X tijdens Inno Day

Tijdens haar Inno Day-beurs heeft OPPO uitgepakt met een slimme bril en een zelf ontwikkelde NPU voor vlaggenschipsmartphones.

Na de vele teasers heeft smartphonefabrikant OPPO vandaag de Inno Day afgetrapt. Tijdens hun tweedaagse conferentie gunt OPPO ons een blik in hun laatste technologische doorbraken. Twee aankondigingen stonden daarbij vandaag in de spotlights: de OPPO Air Glass en de MariSilicon X. We nemen beide technologieën onder de loep.

OPPO Air Glass

Slimme brillen zijn hot en na onder meer Facebook heeft ook OPPO nu een aR-bril uitgebracht. aR staat in deze schrijfwijze voor ‘assited Reality’, een technologie waarbij je tijdens het doen van bepaalde handelingen virtuele elementen te zien krijgt die je helpen die handeling uit te voeren. aR is niet te verwarren met augmented reality, waar de focus ligt op integratie tussen de reële en virtuele wereld.

Met een totaalgewicht van nog geen dertig gram is OPPO Glass één van de lichtste slimme brillen die tot heden ontwikkeld is. De bril bevat een door OPPO volledig zelf ontwikkelde Spark Micro Projector die in combinatie met Micro LED-technologie voor snelle en stabiele beelden moet zorgen. Dit wordt aangedreven door een Snapdragon Wear-processor. De bril bedienen verloopt via touch, stemcommando’s, hoofd- en handbewegingen voor een intuïtieve gebruikservaring. Daarvoor zal je de bril wel eerst moeten koppelen met een recente OPPO-smartphone (ColorOS 11 of ColorOS 12) of de OPPO Watch 2, die we in België nog niet hebben zien verschijnen. De bril zal ook enkele voorgeïnstalleerde applicaties afkomstig uit het ColorOS-ecosysteem krijgen, zoals een weer-app, een navigatie-app of een teleprompter die als geheugensteuntje kan dienen bij een presentatie.

oppo air glass weer
Image Credit: OPPO

De OPPO Air Glass verschijnt in eerste instantie op de Chinese markt. Over een lancering in Europa heeft OPPO nog geen informatie gedeeld.

MariSilicon X

Deze technologie zal zeker zijn weg vinden naar onze streken, aangezien het zal debuteren bij de Find X4 die OPPO begin 2022 zal lanceren. MariSilicon X is de naam van een NPU (Neural Processing Unit) die OPPO ontwikkeld heeft voor haar toekomstige vlaggenschipsmartphones. De NPU stuurt de machine learning-functies aan. Het voornaamste doel dat de MariSilicon X moet dienen is om de AI-optimalisatie van je foto’s en video-opnames nog meer te verbeteren zodat je altijd en overal beelden van ongeëvenaarde kwaliteit kan schieten. De 6 nm-processor maakt real-time RAW-verwerking mogelijk zodat je zelfs ’s nachts beelden in 4K-kwaliteit kan schieten met live-preview.

In vergelijking met de Find X3 Pro zou het volgende vlaggenschip van OPPO in staat moeten zijn om beelden tot 20x sneller te verwerken (18 biljoen TOPS) en verhoogt je dynamische range met een factor 4. Het moet van de OPPO Find X4 de onbetwiste kampioen maken op gebied van smartphonefotografie. Of die belofte wordt ingelost, hopen we snel in de praktijk te kunnen testen.

marisilicon x
Image Credit: OPPO

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business