Nieuws

TikTok experimenteert met eigen game streaming-app

Het socialemediaplatform TikTok test naar verluidt een eigen game streaming-platform voor desktops waarmee gebruikers hun content kunnen uitzenden.

Het ziet er dus naar uit dat streamingdienst Twitch binnen afzienbare tijd extra concurrentie krijgt. Dat meldt techsite TechCrunch in een bericht. Dit platform onder de naam TikTok Live Studio zou gebruikers in staat stellen om content van hun schermen te streamen naar andere TikTok-gebruikers. Momenteel zou slechts een beperkte hoeveelheid gebruikers in de Westerse markt met de software aan de slag mogen.

Twitteraar Zach Bussey sloeg erin om reeds enkele beelden van TikTok Live Studio te bekomen, die hij meteen online plaatste. Volgens hem bevat het platform slechts de broodnodige functies. Gebruikers zouden in staat zijn om beelden te maken van games, programma’s, hun camera’s en mobiele toestellen.

Hiermee zou het platform een rechtstreekse concurrent worden van onder andere Twitch en YouTube Gaming. Gebruikers hadden voorheen al de optie om content van hun desktop naar TikTok te streamen, maar daarvoor moesten ze steeds beroep doen op software van derde partijen.

Voorlopig is het nog niet duidelijk wanneer de volledige dienst live gaat voor het grote publiek. De app zou tevens voorlopig enkel op Windows beschikbaar zijn. Over andere besturingssystemen is momenteel nog niets bekend. TikTok haalde de officiële pagina inmiddels zelf al offline.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business