Nieuws

SpaceX schiet verse lading Starlink-satellieten in baan om de aarde

Starlink SpaceX internet satelliet
Afgelopen zaterdag heeft SpaceX nog eens 52 Starlink-satellieten in een baan om de aarde geschoten. Het netwerk aan kunstmanen telt nu 2.000 stuks.

De lancering vond plaats om 13u41 Belgische tijd, vanop de Vandenberg Space Force-basis in de Amerikaanse staat Californië. Dat meldt persbureau AP. De lading zat zoals steeds in de neus van een Falcon 9-raket.

Zoals gebruikelijk kon de eerste trap van de Falcon 9-raket veilig terugkeren. Die landde op een droneschip van SpaceX, in de oceaan. De tweede trap vloog door naar een baan om de aarde en loste de lading satellieten op de juiste hoogte. 

34ste lancering Starlink-satellieten 

Het is al de 34ste keer dat SpaceX op exact dezelfde manier een lading Starlink-satellieten in een baan om de aarde schiet. Dat gebeurde voor het eerst op 22 februari 2018. Hoewel de teller nu al op 2.000 kunstmanen staat, heeft het SpaceX van Elon Musk de toestemming van de Amerikaanse telecomwaakhond FCC om wel 12.000 satellieten in een baan om de aarde te hebben draaien.  

Musk liet alvast weten dat hij zijn satellietnetwerk voor het einde van 2024 wil uitbreiden tot maar liefst 6.000 stuks. Of het bedrijf de volle 12.000 kunstmanen nodig heeft om zijn satelliet-internet optimaal te laten werken, is nog niet duidelijk. 

Starlink is ook in onze contreien al te bestellen. Het volledige pakket met schotelantenne kost je zo’n 558 euro. Daarna betaal je 99 euro per maand. Wellicht blijft Starlink in de Benelux en de ons omringende landen eerder leuk speelgoed voor techneuten. Het systeem is immers vooral ontworpen om verafgelegen, dunbevolkte gebieden toch van kwalitatief internet te voorzien. De grootste potentiële markten zijn die van de Verenigde Staten en India.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business