Nieuws

LG lanceert eerste gaming laptop

De Zuid-Koreaanse fabrikant LG introduceert de 17G90Q, zijn eerste eigen topklasse 17 inch gaming laptop die volgend jaar uitkomt.

Fans van LG zullen binnenkort dus ook met een nieuwe reeks gaming laptops aan de slag kunnen. Dat meldt LG in een bericht op zijn website. De high-end laptop met de naam Ultragear 17G90Q wordt, na de reeks gaming monitoren, de tweede productreeks waarmee het de gaming-niche wil veroveren. Hij wordt in het begin van 2022 eerst uitgerold in Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Over het uitrollen van de laptop in onze contreien is momenteel nog niets bekend. LG geeft aan op CES 2022 dat op 4 januari van start gaat meer informatie te geven.

De laptop wordt voorzien van enkele high-end specs die je als gamer zeker niet zullen teleurstellen. Zo komt hij met een RTX 3080 Max-Q-GPU en een 11e generatie Tiger Lake-processor. Welke processor het juist wordt, is nog niet duidelijk. Daar komt dan nog eens een SSD met 1TB aan opslag bij en de keuze tussen 16 of 32GB RAM.

LG 17G90Q

Het display wordt 17,3 inch groot met een beeldverhouding van 16:9 en resolutie van 1.920 x 1080 pixels. De beeldverversing bedraagt naar verluidt 300Hz, wat zeker meer dan voldoende is om al jouw games supervloeiend weer te geven.

Op gebied van poorten zijn er twee USB-C-poorten beschikbaar. Eentje hiervan zal ondersteuning bieden voor USB-4. Hier krijg je nog twee USB-A-poorten bij, samen met een ethernet-poort, HDMI-aansluiting en microSD-kaartlezer. Verder weegt de laptop 2,64 kg en is hij slechts 24,1mm dik.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business