Nieuws

Vivaldi brengt eerste webbrowser uit voor Android Automotive

Vivaldi heeft een primeur beet. Het techbedrijf gaat een browser uitbrengen voor Android Automotive, dat zelf ook nog in de steigers staat.

De webbrowser van Vivaldi legt de nadruk op privacy en veiligheid. De app is nu beschikbaar op Volvo Polestar 2-wagens. Android Automotive, Googles besturingssysteem voor auto’s, is nog niet eens breed beschikbaar, maar heeft bij dezen al een eerste third party browser. In tegenstelling tot Android Auto vervangt Android Automotive de volledige bediening van het infotainmentsysteem en is het ook niet afhankelijk van een smartphone om te kunnen werken. 

Vivaldi heeft naar eigen zeggen gefocust op veiligheid, toen het zijn browser voor Android Automotive ontwikkelde. Daarom kan je alleen beginnen surfen als de wagen ergens geparkeerd staat. Ga je toch aan het streamen en wil je daarna vertrekken, dan zal je alleen nog audio te horen krijgen. Zo wil de provider gevaarlijk rijgedrag vermijden. 

Vivaldi focust op privacy 

Ee tweede pijler is privacy. Zo houdt de browser geen surfgegevens bij als je een privaat tabblad opent. Wil je toch gegevens uitwisselen met een ander toestel, dan kan je inloggen met je Vivaldi-account. Het techbedrijf geeft ook aan dat Volvo Polestar geen toegang zal hebben tot die informatie. 

De browser die Vivaldi voor Android Automotive maakte is gebaseerde op de mobiele release. Een aantal functies van de desktopbrowser zal je dus alvast niet terugvinden. Er zijn geen accordeontabs en de ontwikkelaar heeft een aantal features uitgeschakeld. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om bestanden te downloaden en QR-codes te scannen. 

Verder verschilt de versie voor Android Automotive niet zo gek veel van andere releases van Vivaldi. Bovendien belooft het bedrijf dat het op regelmatige basis updates zal uitbrengen voor zijn browser. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business