Samsung vouwbare telefoon

Samsung zag in 2021 vier keer zoveel vouwbare smartphones over de toonbank gaan als in 2020, waarmee het zijn beste jaar voor foldables ooit kent.

Dat meldt de Zuid-Koreaanse techreus in een bericht op zijn website. Volgens het bedrijf zit de vraag naar foldables in de lift. Eerdere analyses van CounterPointResearch opperden dat er een verdrievoudiging van de verkoop van foldables zou plaatsvinden. Daar zit Samsung dus naar verluidt over. In de eerste maand na de lancering van de Galaxy Z Fold 3 en Galaxy Z Flip 3 verkocht Samsung meer van deze toestellen dan al zijn foldables in 2020 samen.

“Deze ongeziene vooruitgang in innovatie heeft een stijging in de vraag naar vouwbare toestellen teweeg gebracht, waardoor er meer nieuwe gebruikers in de Galaxy-familie terecht zijn gekomen dan ooit tevoren”, aldus Samsung in het bericht. In vergelijking met de Galaxy Note 20 zou er een stijging van 150 procent zijn geweest in het aantal klanten dat van smartphone wisselde voor de Galaxy Z Flip 3, en 140 procent in vergelijking met de Galaxy S21.

De fabrikant verwacht dat de interesse in foldables de komende jaren enkel gaat stijgen. Ze schatten dat de verkoop van hun vouwbare smartphones tegen 2023 vertienvoudigd zal zijn. Ze willen hun pionierspositie graag blijven behouden. Daarom zetten ze veel in op het onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe technologieën. Daarnaast willen ze ook nauw samenwerken met andere partners, waaronder Google. Hiermee hopen ze het Android-besturingssysteem verder uit te kunnen bouwen en optimaliseren voor hun foldables.


Kijkt graag naar hoe internationale technologische ontwikkelingen zich in onze maatschappij manifesteren, en heeft er een hekel aan als er met privacy wordt geknoeid.