Nieuws

Tesla roept bijna half miljoen wagens terug

Tesla gebouw San Francisco
Wagenfabrikant Tesla roept in de Verenigde Staten en China een groot aantal wagens terug na problemen met de camera en koffer.

Dat meldt Bloomberg in een bericht, wat door techsite Engadget werd opgepikt. Tesla zou in de Verenigde Staten ongeveer 475.000 wagens opnieuw willen bekijken. Er zou sprake zijn van een probleem met de achteruitkijkcamera en de koffer bij de Model 3- en Model S-reeksen. De fabrikant belooft de problemen kosteloos op te lossen.

Tot de teruggeroepen voertuigen behoren onder meer alle Model 3-wagens die Tesla tussen 2017 en 2020 maakte. Het harnas van de achteruitkijkcamera zou beschadigd kunnen worden door het openen en sluiten van de koffer. Het zou om een totaal van 356.309 voertuigen gaan, waar volgens de fabrikant één procent een defect zou vertonen. Tesla zal hier het kabelharnas vervangen.

Bij de Model S-reeks zouden er zich volgens de fabrikant problemen kunnen voordoen met de sluiting van de koffer vooraan. Daardoor zou deze dus mogelijk niet volledig toe kunnen, wat tot potentieel gevaarlijke situaties kan leiden voor de bestuurders en andere wagens. Hier roept Tesla in totaal 119.109 wagens van terug om de sluiting juist af te lijnen.

Ook in China

Naast de terugroeping in de Verenigde Staten worden ook in China enkele voertuigen opnieuw bekeken. Die informatie is afkomstig van persbureau Reuters. Het zou om ongeveer 200.000 voertuigen gaan. Een kwart daarvan zouden geïmporteerde Model S- en Model 3-wagens zijn. De rest bestaat uit Model 3-voertuigen die in China zelf vervaardigd zijn. Ook hier zouden er volgens de Chinese regulator problemen zijn met de voorste kofferbak.

Over terugroepingen in Europa hebben noch het bedrijf, noch Europese regulatoren niets gecommuniceerd. Het is dus nog niet duidelijk of Europese eigenaars van Tesla ook terug met hun wagen naar de garage moeten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business