Nieuws

Twitter bant Republikeins congreslid om desinformatie coronavirus

Twitter heeft de account van Amerikaans congreslid Marjorie Taylor Greene geblokkeerd. Ze had desinformatie gedeeld rond COVID-19.

Twitter bevestigde de ingreep tegenover de Amerikaanse nieuwszender CNN. Taylor Greene was dus niet aan haar proefstuk toe. De druppel die de emmer deed overlopen zou een misleidende tweet zijn geweest die een ‘alternatieve’ grafiek met cijfers bevatte over het aantal mensen dat door een coronavaccin overleden zou zijn. 

In de Verenigde Staten zijn maar heel weinig overlijdens wetenschappelijk te linken aan het toedienen van een vaccin. Wetenschappers zijn het er intussen over eens dat zo’n prik bijzonder veilig en effectief is. 

Het congreslid deed eerder al de wenkbrauwen fronsen door haar uitspraken en het leverde haar in het verleden al eens een tijdelijke schorsing op bij Twitter. Ze deelde niet alleen desinformatie over het coronavirus, maar deed ook gevoelige uitspraken rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. Zo zag ze ook daar een complot in. 

“Twitter is vijand van de VS” 

Met haar persoonlijke Twitter-account bereikte de Republikeinse politica meer dan 465.000 volgers. Haar zakelijke account, met ruim 386.000 volgers, kan ze wel nog gebruiken. In een reactie haalde Greene meteen fors uit naar Twitter, dat ze “een vijand van de VS” noemde. “Big tech kunnen de waarheid niet aan, maar communistische Democraten kunnen de waarheid niet tegenhouden”, voegde ze er nog aan toe. “Ik sta achter de waarheid en de mensen. We zullen die obstakels overwinnen”, klinkt het. 

Nochtans regeert Twitter niet met ijzeren vuist. Zo kunnen gebruikers tot wel vier keer in de fout gaan, waarbij ze telkens voor een langere periode geschorst worden. Pas wanneer ze een vijfde keer een zware fout begaan, wordt hun account definitief geblokkeerd. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business