ar-brillen
Image: iStock

De twee techreuzen slaan de handen in elkaar om de ontwikkeling van technologie voor AR-brillen te versnellen.

Advertentie

Microsoft en Qualcomm vonden elkaar eerder al bij de ontwikkeling van de HoloLens 2. De VR/AR-headset van Microsoft wordt aangestuurd door een Snapdragon 850-chipset van Qualcomm. Tijdens CES 2022 kondigen beide bedrijven een nieuw partnership aan waarbij ze elkaar een handje zullen helpen om de ontwikkeling en adoptie van AR-technologie te versnellen. Microsoft en Qualcomm zullen zowel hardware als software ontwikkelen voor AR-brillen.

Op gebied van hardware gaan Microsoft en Qualcomm samen chips bouwen voor AR-brillen. Microsoft spreekt al langer de plannen uit om naar het voorbeeld van Apple haar eigen chiptechnologie te bouwen om de afhankelijkheid van externe fabrikanten te verminderen. De chipset zou voornamelijk bedoeld zijn voor lichte AR-brillen.

snapdragon spaces ar-brillen
Snapdragon Spaces. Image: Qualcomm

Mesh & Spaces

Maar ook aan softwarezijde kunnen beide bedrijven elkaar vinden. Microsoft kondigde in mei 2021 haar Mesh-platform aan om mensen tijdens videovergaderingen via hologrammen in dezelfde fysieke ruimte te brengen. Ook Microsoft Teams zou in dit voorjaar een virtueel sausje gaan krijgen. Daarnaast werkt Qualcomm aan een eigen softwareplatform genaamd Snapdragon Spaces dat een brug wil slaan tussen smartphones en AR-brillen.

Het idee is om Microsoft Mesh en Snapdragon Spaces samen te voegen om één overkoepelend softwareplatform voor AR-brillen te ontwikkelen waar fabrikanten naar kunnen grijpen bij de ontwikkeling van hun slimme brillen. Het is allemaal nog wat afwachten hoe de samenwerking tussen Microsoft en Qualcomm exact vorm zal krijgen, maar als de samenwerking een succes is, zal dit de ontwikkeling en adoptie van AR-technologie een serieuze boost kunnen geven.

Dragen we tegen het einde van 2022 allemaal een slimme bril? En zou jij er één willen? We horen je mening graag in de reacties.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here