Nieuws

Illegale streamingdienst Popcorn Time stopt definitief

Popcorn Time
Popcorn Time stopt ermee. De streamingdienst was ooit een erg populaire manier om illegaal series en films te streamen naar je computer.

Netflix heeft zich al van in het begin hevig verzet tegen het veelgebruikte alternatief. “Piraterij en programma’s als PopCorn Time blijven een van onze grootste concurrenten”, liet Netflix-topman en medeoprichter Reed Hastings in 2015 optekenen.  

Popcorn Time was populair alternatief 

Popcorn Time verscheen in 2014. Het maakt gebruik van meerdere torrents tegelijk om videobestanden al meteen af te spelen tijdens het downloaden, daar waar je bij een klassieke torrent de download van de volledige film of episode moest afwachten.  

De makers van de app hadden ook een Netflix-achtige interface voorzien die visueel best goed voor de dag kwam, net als een uitgebreide zoekfunctie en de optie om films en series aan je favorieten toe te voegen. Of een bepaalde film of episode vlot te streamen viel, hing dan wel weer samen met het aantal actieve torrents. Bij oudere content kon dat dus wel eens ellenlange laadtijden opleveren. 

Bang van Hollywood? 

De originele programmeurs besloten eerder al te stoppen met hun project, maar de code van de app werd uiteindelijk opgepikt door andere ontwikkelaars. Zij brachten de voorbije jaren tal van nieuwe versies uit. De groep achter Popcorn Time heeft nu dus laten weten aan Bloomberg dat ze er definitief de stekker uit trekken. Op de website van Popcorn Time is een korte, maar duidelijke boodschap te lezen: “R.I.P.”, met een mascotte die kruisjes over de ogen heeft. 

Een grafiek laat ook zien dat de interesse naar de streamingapp sterk afnam, ondanks de coronapandemie. Toen maakte Popcorn Time nog even een comeback. In diezelfde periode groeide ook de ergernis in Hollywood, als het over piraterij ging. Omdat de bioscopen een tijdlang gesloten waren, rekenden ze op de grote streamingplatformen voor hun inkomsten. Wellicht waren de huidige uitgevers ook zwaar op hun hoede voor rechtszaken. 

instanieuwsontspanningstreamingtorrents

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals