Nieuws

Gelekte beelden Xiaomi 12 Ultra tonen gigantisch camera-eiland

De Xiaomi 12 Ultra zou wel eens een heel bijzondere camera kunnen krijgen. Zag jij ooit een groter camera-eiland op een smartphone?

Dat Xiaomi durft uitpakken met innovatieve smartphonedesigns, dat zagen we al bij de Mi 11 Ultra. Die had een camera-eiland dat zich strekte over de hele breedte van de smartphone en een tweede display mee verwerkt had. Diens opvolger Xiaomi 12 Ultra zou mogelijk een nog groter camera-eiland hebben. Dat blijkt toch uit gelekte beelden door TenTechReview die we op GSMArena vonden.

De beelden tonen een aluminiumafdruk van de smartphone. Op de rug zien we een groot cirkelvormig camera-eiland, dat nog eens verwerkt zit in een rechthoekig vlak. De totale oppervlakte neemt ongeveer één derde van de rug van de smartphone in beslag. Dat zou het camera-eiland zonder twijfel het grootste maken dat we ooit in een smartphone zagen. Het tweede display zou wel weer overboord worden gegooid. Geen gemis, want in onze review gaven we aan de meerwaarde van het display niet te zien. Het is onduidelijk waar TenTechReview de afdruk vandaan heeft gehaald, dus we nemen dit lek voorlopig nog met een korreltje zout. Toch zijn het zeker niet de eerste beelden van de Xiaomi 12 Ultra die het bizarre camera-eiland tonen.

xiaomi 12 ultra beeld
Image Credit: TenTechReview

Op vlak van camera-hardware zal de Xiaomi 12 Ultra wellicht geen al te grote upgrades met zich meebrengen. Volgens de geruchten kiest Xiaomi voor een min of meer gelijkaardige setup als bij de Mi 11 Ultra: een 50MP hoofdlens, een 48MP ultragroothoeklens en een 48MP 5x telefotolens.

Lancering in februari

Hoe het camera-eiland er daadwerkelijk uit zal zien, weten we wanneer Xiaomi haar vlaggenschip zal onthullen. Een exacte datum is daar nog niet voor, al zal dit vermoedelijk in februari zijn vlak voor het Mobile World Congress. De Xiaomi 12 Ultra zal de strijd moeten aangaan met de iPhone 13 en de Samsung Galaxy S22 die eveneens in februari zal voorgesteld worden. Februari belooft dus een zeer interessante maand te zijn voor de smartphoneliefhebber.

Het Ultra-model zal de Xiaomi 12-reeks aanvullen die nog net voor de jaarwisseling lanceerde. De vlaggenschipreeks bestaat nu uit een basismodel, een Pro-uitgave en de goedkopere 12x. Naast een 12 Ultra zal Xiaomi ook nog een 12 Lite uitbrengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business