Nieuws

Apple Watch krijgt voorlopig geen grote gezondheidsfuncties

Gezondheidsfuncties
Er komen voorlopig geen grote nieuwe gezondheidsfuncties naar de Apple Watch. Dat schrijft insider Mark Gurman in zijn wekelijkse nieuwsbrief.

Gurman is een doorgaans betrouwbare bron, die er meestal pal op zit met zijn voorspellingen. Ook nu weer laat de analist via zijn Power On-nieuwsbrief op Bloomberg zijn licht schijnen over ontwikkelingen in de techindustrie. Deze keer had hij het over mogelijk nieuwe gezondheidsfuncties voor de Apple Watch. 

Gezondheidsfuncties uitgesteld 

Die waren al bekend. Het zou gaan om sensoren die de bloedsuikerspiegel kunnen monitoren, net als een bloeddrukmeter en thermometer. Nieuw is dat volgens Gurman de ontwikkeling ervan wellicht nog enkele jaren kan duren. Eerder werd verwacht dat die nieuwe gezondheidsfuncties dit jaar nog naar de Apple Watch zouden komen. 

“Hoewel de thermometerfunctie al voor de jaarwisseling op de planning stond, zijn er nog geen concrete gesprekken geweest rond de volgende stappen in de ontwikkeling. Daarnaast gaat het ontwerpen van de bloeddrukmeter nog minstens twee tot drie jaar in beslag nemen. En over het meten van de bloedsuikerspiegel? Het zou me niet verbazen als dat pas in de tweede helft van het decennium mogelijk wordt”, zo schrijft Gurman. 

De Apple Watch Series 8 die later dit jaar verschijnt, zal wel je slaap beter kunnen monitoren om onder meer slaapapneu te detecteren.

apple watchmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals